Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (09:55:57) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Nemet:  Nova strategija i pomoć države neophodni su turizmu

Hrvatska, 27.09.2021. (09:56)
Katarina Nemet
Katarina Nemet

ZAGREB – Zastupnica IDS-a Katarina Nemet za saborskom je govornicom prošlog tjedna izrazila zadovoljstvo činjenicom da je, unatoč pandemiji i velikoj neizvjesnosti, turistička sezona bila neočekivano uspješna, a prema najavama mogla bi se još i produžiti. Istaknula je da je Istra opet bila među najuspješnijim regijama i da tome svakako doprinosi odgovornost i spremnost istarskih građana.

Nemet je posebno zahvalila svima onima koji su iznijeli tešku i zahtjevnu sezonu, prilagođavajući se svakodnevnim izazovima i problemima, što nije nimalo lako. S druge strane, pojasnila je da turistički sektor itekako treba podršku države, budući da njihovi prihodi čine 20% hrvatskog BDP-a te da se već iduće godine vraćaju nama konkurentnim tržištima, koji su možda ove godine bili prisutni u manjoj mjeri, pa će samim time konkurencija biti zahtjevnija i teža.

-Istaknut ću i problem velikog fiskalnog i parafiskalnog opterećenja koje hrvatsku turističku branšu godinama stavlja u nepovoljan položaj u odnosu na konkurenciju iz drugih turističkih zemalja. Neću odustati od inzistiranja da se hrvatski turizam rastereti velikog broja fiskalnih i parafiskalnih nameta te stoga apeliram na Vladu, premijera Plenkovića, ministra Marića i ministricu Brnjac da shvate potrebu, pokažu razumijevanju i dobru volju te da naprave konkretne korake, naglašava Nemet.

Za kraj je dodala kako je nova strategija razvoja turizma već predugo u izradi i da je konačno vrijeme da se privede kraju kako bi se definirali novi pravci i okviri razvoja turizma. Zastupnica smatra da se treba fokusirati na održivi turizam i redefiniranje turističke ponude, uz suglasnost svih ključnih dionika. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji