Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (10:24:21) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Judo: Hrvatski natjecatelji bez subotnjeg finalnog bloka

Sport, 27.09.2021. (07:47)
Marko Kumrić
Marko Kumrić

Hrvatski judo je na domaćem tatamiju upisao dvije brončane medalje. Nakon uspjeha juniorke Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg), drugu je osvojio Marko Kumrić (do 100 kg), zlatni s nedavno održanog European Opena u Sarajevu.

Mlađi brat Kumrić, u prvom kolu pobijedio je Ukrajinca Vehera, svladavši ga za samo 27 sekundi. Catharina iz Nizozemske bio je ovog puta prevelika prepreka, ali se na pobjednički kolosijek vraća protiv Švicarca Eicha tehnikom držanja.

Finalni blok i borba za treće mjesto pravi su ambijent za Kumrića, kako je objasnio trener Tomislav Marijanović jer "uvijek voli svjetla pozornice". Za protivnika je imao protiv Kubanca Asleya Gonzaleza, koji sada nastupa pod rumunjskom zastavom. U napetoj borbi do samoga kraja, Marko je uspio zadržati prednost i po prvi puta popesti se na postolje Grand Prix natjecanja.

Marko Kumrić
Helena Vuković i Tina Radić

Osim Kumrića, Hrvatska je u finalnom bloku imala još dvije predstavnice i to u kategoriji preko 78 kg, Helenu Vuković i Tinu Radić. Ždrijeb je ovaj hrvatski dvojac smjestio u međusobni susret na samom početku, a pobjedu je odnijela Vuković, koja je na sljedećem koraku zaustavljena od francuske natjecateljice Tolofue.

U borbi za broncu susrela se s još jednom Francuskinjom, Fuseau koja je u golden scoreu bila bolja od hrvatske predstavnice. Na ovogodišnjem Grand Prixu, Helena je zauzela 5. mjesto. Isti rezultat upisala je i Tina Radić, koja je u borbi za postolje nastupila protiv Njemice Lucht. Nakon par dobrih napada, Tina je ostala u zahvatu i ostala bez medalje.

Radić i Vuković nisu bile pričljive nakon borbi za broncu već su obje, razočarane nakon poraza, zaključile kako nisu zadovoljne danom te da mogu bolje i da to žele pokazati u sljedećim nastupima.

U nedjelju je od hrvatskih reprezentativaca nastupio i Ivan Rozga (do 90 kg). Ovoga puta, američki natjecatelj Jayne bio je bolji od Kaštelanina. Josipa Kokezu (do 100 kg) u prvom kolu dočekao je težak zadatak i poraz. Ždrijeb mu je za protivnika odredio Rusa Adamiana, četvrtog natjecatelja na svjetskoj seniorskoj rang listi, koji je otišao do zlata u Zagrebu.Osim njega, ni Zrinka Miočić (do 78 kg) nije uspjela proći u sljedeće kolo natjecanja. Od Zrinke je ovog puta bila bolja Njemica Schmid. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore