Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (10:26:16) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

ConsumeLess Plus: kako povećati atraktivnost turističke destinacije očuvanjem prirodnih resursa

Istra, 24.09.2021. (10:32)

Kristina Brščić, Tina Šugar Korda, Katarina Lovrečić, Joelle Živolić i Rosela Kružić iz porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam te predstavnici Upravnog odjela za turizam Istarske županije od 14. do 20. rujna sudjelovali su u nizu aktivnosti vezanih za projekt Interreg Med ConsumeLess Plus - A Model 4 resilient destination toward tourism recovery: Less is more, s ciljem povećanja atraktivnosti i konkurentnosti odredišta poticanjem održivosti.

Na održanim webinarima i online sastancima raspravljalo se o uvođenju ConsumeLessMed oznake za sudionike te o alatima poticanja svijesti o odgovornom ponašanju u turizmu i mogućnosti uključivanja lokalnih dionika u projekt. Dogovoreni su rokovi za izradu akcijskih planova i komunikacijskih materijala te su  prezentirane daljnje obveze partnera.

Projekt ConsumeLess Plus, težak gotovo 400 tisuća eura, usmjeren je na očuvanje ekosustava, minimiziranje upotrebe resursa, smanjenje količine nastalog otpada, minimiziranje emisija štetnih plinova i zagađenja osigurava dobrobit lokalnog stanovništva i posjetitelja te na oporavak turizma nakon pandemije COVID-19. Dosad je u ConsumeLess model uključeno tridesetak destinacija te 300 sudionika i objekata u mediteranskoj regiji. U okviru modela kreirane su smjernice, priručnici, protokoli, vodiči, promotivni proizvodi, oznake i komunikacijski materijali. Projektom ConsumeLess Plus planira se implementirati već postojeći model u četiri nove regije iz Hrvatske, Crne Gore, Francuske i Cipra. Uključeno odredište označava se kao ConsumeLess destinacija koja valorizira prirodne resurse i kulturnu baštinu i usredotočena je na lokalno gospodarstvo i zajednicu.

Sve destinacije koje se uključe u projekt i zadovolje zadane kriterije ConsumeLessMed oznake bit će promovirane na web stranici projekta, a detaljne informacije o projektu dostupne su i u Institutu za poljoprivredu i turizam, na broju 408-308 ili e-mail adresi projektnog tima: consumelessplus@iptpo.hr . (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji