Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (05:36:29) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Obnova oborinske odvodnje u Valkarinu i Musaležu, čisti se koridor duž porečke obilaznice

Iz Grada Poreča, 23.09.2021. (10:26)
Oborinska odvodnja
Oborinska odvodnja

U sklopu godišnjih radova na održavanju i dogradnji oborinske kanalizacije, gradske službe pokrenule su radove na sanaciji i pojačanom održavanju te proširenju postojećih kapaciteta na dijelovima sustava za oborinsku odvodnju naselja. Odnosi se to na dijelove koji imaju reguliranu tehničku dokumentaciju ili ne podliježu izradi nove projektne dokumentacije.

Ovih je dana između naselja Valkarin i Musalež djelomično sanirana površina otvorenog kanala, dok je ispod prometnice izgrađen novi oborinski propust koji bi velike količine oborina skrenuo u potok Molindrio koji počinje na ovom području i pod ingerencijom je Hrvatskih voda.

U tijeku je i projektiranje za poplavama pogođena područja. Od projekata koji su trenutno u izradi, u skorije vrijeme očekuje se kompletiranje projektne dokumentacije za naselja Musalež te Stancija Vodopija – Vale. Uslijedit će projekti za naselje Varvari i Stanciju Vergotini, a potom i raspisivanje natječaja za izgradnju sustava oborinske odvodnje i zaštitu od poplava.

Oborinska odvodnja
Uređenje šireg pojasa na trasi porečke obilaznice

Sređuje se okoliš porečke obilaznice

Pri kraju je košnja i održavanje koridora duž porečke obilaznice. Ugovoreno je njegovo čišćenje izvan pojasa kojeg redovno održavaju Hrvatske ceste. Radovi uključuju strojnu sječu raslinja na gusto obraslom terenu te malčiranje trave i niskog raslinja uz ručnu sječu u blizini prometnih znakova i odbojne ograde.

Porečku obilaznica u dužini od 7,5 kilometara redovito održavaju Hrvatske cesete, dok se pojačano održavanje dugoročnije planira i obuhvaća radove većeg opsega. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji