Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (05:58:24) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Na sjednici Vijeća i problem opasnog križanja Vlašićeve i Stipe Rajka

Iz Grada Poreča, 23.09.2021. (09:14)
Opasno križanje Vlašićeve i Stipe Rajka
Opasno križanje Vlašićeve i Stipe Rajka

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Poreča i predsjednik MO Mate Balota Eugen Stanissa se na poticaj zabrinutih građana založio za rješavanje opasnog raskrižja između ulica Mate Vlašića i Rajka Stipe, pored zgrade HEP-a, radi smanjenja broja i posljedica prometnih nezgoda. 

Uz raskrižje je nogostup koji mnogi koriste kao parkiralište, što dodatno pogoršava preglednost. Postavljena prometna ogledala nisu pretjerano pomogla, a Vlašićevom vozači često voze brzinom većom od propisane, stavljajući u veliku opasnost pješake, objasnio je.

Opasno križanje Vlašićeve i Stipe Rajka
Sigurnosti prometa ne pridonose ni kolone vozila parkiranih pred samim raskrižjem, često s obje strane ulice

Prijedlog Stanisse uključuje postavljanje prometnih stupića, potpuno preusmjeravanje prometa iz Ulice Rajka Stipe na kružni tok u Vlašićevoj te usporavanje prometa i poboljšanje vidljivosti sudionika u prometu preoblikovanjem prometne površine, postavljanjem svjetlosne signalizacije, vibracijskih traka, umjetnih izbočina, smanjenjem broja motornih vozila i drugim solucijama.

Pročelnik Poropat je kazao da će Grad dati svoje prijedloge te izrazio uvjerenje da će u suradnji s MO-om pronaći najbolje rješenje za opasno raskrižje. (K. Flegar)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore