Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:07:26) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Prijatelj Suncu: Održane edukacije i radionice o prevenciji malignih bolesti kože, uskoro savjetovanja po mjesnim odborima

Iz Grada Poreča, 22.09.2021. (14:11)

Predavanja, savjetovanje, likovne radionice za djecu, sve se to održavalo jučer na Trgu slobode u Poreču, u sklopu aktivnosti projekta „Prijatelj Suncu“ koji provodi Grad Poreč u partnerstvu s Općinom Malinska-Dubašnica.

Projekt je to koji podiže svijesti o važnosti prevencije malignih oboljenja kože, te poticanja da pravilnim ponašanjem i odgovarajućom zaštitom smanje rizik obolijevanja od ove sve češće bolesti.

Tako je za sve zainteresirane na trgu predavanje pod nazivom „Prevencija malignih bolesti kože“ održala dr. Sendi Matić, specijalistica dermatologije i venerologije iz specijalne bolnice Medico, a nastavilo se predavanjem „Kako prehranom pripremiti kožu za sunce“ koje je održala magistrica kliničkog nutrizionizma Nataša Škočibušić, također iz bolnice Medico.

Organizirani su i pregledi dermatoskopom, a ukoliko su građani željeli detaljnije savjetovanje, imali su prilike predbilježiti se za jedan od termina savjetovanja u svom mjesnom odboru u okviru uspostavljenog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože Grada Poreča koji s radom započinje već krajem ovog mjeseca.

Istovremeno je za djecu bila organizirana likovna edukativno-kreativna radionica koju su vodili likovni terapeuti, u kojoj su djeca imala prilike naučiti kako zaštititi kožu od sunca. Pritom su za nagradu najmaštovitiji dobili paket zaštitnih proizvoda za sunce. Za glazbenu podlogu bio je zadužen porečki sastav Rezime Acoustic Trio.

Organizacija manifestacije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Grad Poreč-Parenzo i Općina Malinska-Dubašnica za ovaj su projekt „Prijatelj Suncu“ dobile stopostotno financiranje u iznosu od 457.781 kuna. Financiranje projekta odvija se u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I“, u okviru Komponente 1, iz koje su dodijeljena sredstva iz Europskog socijalnog fonda. (GP)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore