Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:35:50) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Poreč: Učenici iz Petrinje na odmoru u sklopu akcije „Tisuću učenika, milijun doživljaja“

Poreština, 22.09.2021. (09:14)

U sklopu akcije Hrvatske udruge turizma „Tisuću učenika, milijun doživljaja“ Plava Laguna je ugostila djecu iz Srednje škole Petrinja koji su protekli tjedan boravili u Hotelu Delfin.

Nakon što je u prosincu prošle godine razorni potres pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, u kojem su stradale i mnoge srednje i osnovne škole, Hrvatska udruga turizma (HUT) je, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade, pokrenula projekt „Tisuću učenika, milijun doživljaja“.

Projekt je omogućio da više od tisuću osnovnoškolaca, srednjoškolaca i njihovih profesora iz 13 škola provedu odmor na jadranskoj obali.

– Ova je akcija dodatna nastavak svih dosadašnjih aktivnosti za pomoć stanovnicima s Banije koje je napravila Plava Laguna, koja je već dva dana nakon potresa osigurala i 15 mobilnih kućica za smještaj potresom pogođenih žitelja šireg petrinjskog i glinskog područja te donirala 300 tisuća kuna fondu za pomoć za obnovu nakon potresa, ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

– Mnogi od učenika i nastavnika su ostali bez svojih domova i žive u teškim uvjetima, nisu bili u mogućnosti ići na ljetovanje, a uz sve navedeno su izloženi svakodnevnom stresu. Neizmjerno smo Vam zahvalni na svemu, dojmovi su učenika, razrednika maturalnih razreda i ravnatelja Srednje škole Petrinja.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore