Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:46:20) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Požrtvovni porečki turisti: Mladi bračni par iz Njemačke pomogao u prometnoj nesreći

Poreština, 21.09.2021. (14:50)
Foto: TZ Poreč
Foto: TZ Poreč

Piše: Kristina Flegar

Poreč kao perjanica hrvatskog turizma privlači more gostiju iz cijelog svijeta, pa je tako i ove godine tijekom kolovoza ugošćivao njih tridesetak tisuća dnevno i do početka ovog mjeseca ostvario više od dva milijuna noćenja.

Pitate li se ikad tko su turisti koji posjećuju naš grad? Nemoguće je, naravno, upoznati svakog ponaosob, ali na dvoje doista posebnih, poduzetnih i požrtvovnih mladih ljudi skrenula nam je pažnju jedna sugrađanka koja je željela ostati anonimna.

Radi se o 25-godišnjoj Marie - Luise Greulich i 27-godišnjem Maximilianu Markusu Prescheu koji su se 14. kolovoza slučajno zatekli na mjestu teškog prometnog udesa kod Ladrovići i, ne dvojeći ni trena, iskočili iz svog automobila pomažući unesrećenima.

- Jednostavno sam osjetila potrebu javno im zahvaliti. Prisustvovala sam događaju, jer sam se našla u jednom od vozila koja su naišla nakon nesreće i zastala u redu. Primijetili smo da je dvoje mladih jednostavno izletjelo s liječničkom opremom i započelo s pružanjem pomoći čovjeku koji je bio u najtežem stanju i koji je, nažalost, zbog težina ozljeda kasnije preminuo. Brzina i odlučnost tih nepoznatih pomagača sve su prisutne ostavili bez daha, a to mogu samo osobe koje su svoju profesiju shvatile kao poziv, kazala je Porečanka koja se obratila Turističkoj zajednici.

Od direktora TZ-a Nenada Velenika doznajemo da su uspjeli saznati da se radi o mladom bračnom paru koji je u Poreču boravio u privatnom smještaju putem turističke agencije Istraline. Pretpostavljaju da se radi o dvoje liječnika.

- Turistička zajednica Grada Poreča pridružuje se javnoj zahvali Marie - Luise Greulich i Maximilianu Markusu Prescheu koji su se iskazali svojom promptnom intervencijom i nadasve humanom gestom. Raduje nas što su naš Poreč za svoj odmor izabrali tako iznimni mladi ljudi, poručio je Velenik.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno