Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (05:30:51) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Pripreme za novi proračun: Gradonačelnik i suradnici obišli MO Veli Maj, Mate Balota i Anke Butorac

Iz Grada Poreča, 21.09.2021. (09:10)

Gradonačelnik Loris Peršurić, njegov zamjenik Elio Štifanić te gradski pročelnici Marino Poropat i Damir Hrvatin ovog su se tjedna susreli s predstavnicima mjesnih odbora Anka Butorac, Mate Balota i Veli Maj kako bi se u prijedlog gradskog proračuna uključili njihovi projekti.

Mjesni odbor Mate Balote u proteklom je razdoblju dobio jedan od najvažnijih demografskih projekata - izgrađena je nova osnovna škola, a MO Veli Maj na svom je području dobio novi vrtić. Stoga su prioriteti za MO Veli Maj projektiranje međuobilaznice koja će u budućnosti spojiti Guliće s OŠ Finida i dalje prema Facinki. Također, u planu je i projektiranje ceste od rotora kod Ridenta do Materade.

Među predviđenim projektima su pojačano komunalno opremanje, asfaltiranje, gradnja manjih parkirališta po naseljima, javna rasvjeta, dječja igrališta te povećanje sigurnosti i smirivanje prometa na prometnicama po naseljima. Među projektima su i obilaznica Bašarinke te projektiranje rotora u ulici Županije Somogy, I. L. Ribara i A. Butorac. Predviđeno je i uređenje plaže sv. Martin dodatnim sadržajima.

Prikupljeni prijedlozi uvrstit će se u prijedlog za gradski proračun, za koji će biti provedeno i javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg svoje prijedloge mogu slati svi zainteresirani građani Poreča.

Pozivaju se i svi zainteresirani građani da svoje ideje i prijedloge dostave najkasnije do 30. rujna u pisarnicu Grada Poreča putem elektronske pošte na adresu info@porec.hr ili putem društvenih mreža – službena FB stranica Grada Poreča. (GP/ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6