Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:38:52) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Tijekom vikenda na istarskim cestama 12 nesreća: Slovenac izletio s ceste, napuhao gotovo tri promila

Crna kronika, 20.09.2021. (11:22)

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam nesreća samo s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama tri su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena. Uzrok nesrećama u dva slučaja bio je alkohol.

Utvrđeno je 222 prekršaja, od kojih su 106 zbog brze vožnje, 16 zbog alkohola i 17 zbog nekorištenja pojasa. Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 385 vozača. Iz prometa je isključeno 16 vozača i četiri vozila.

U nedjelju oko 14,40 sati u Svetom Ivanu kraj Buzeta dogodila se prometna nesreća kada je 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,79 promila upravljao automobilom Renault Megane, pulskih registracija. ž

Vozač je zbog brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom te je na pješačkom nogostupu udario u Škodu, u vlasništvu 25-godišnjaka. Od siline udarca Škoda je prednjim dijelom udarila u automobil BMW, kojeg je ispred njega parkirao 41-godišnjak. Nakon što je prouzročio nesreću, vozač Renaulta je pobjegao sa mjesta nesreće. Policija je pronašla vozača Renaulta te je smješten u posebne prostorije policijske postaje do otriježnjenja.

U nedjelju oko 02,10 sati u Ulici 1. maja u Vodnjanu, policija je zaustavila 27-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,49 promila upravljao automobilom Golf. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna od 10 tisuća kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Noćas oko ponoći 67-godišnji slovenski državljanin je pod utjecajem alkohola od 2,97 promila upravljao automobilom Seat, slovenskih registracija, iz smjera Buja u smjeru Umaga.

U naselju Petrovija vozač se nije kretao svojom prometnom trakom već je izašao van kolnika gdje se kretao zemljanom površinom sve dok automobil nije zapeo u blatu. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do otriježnjenja.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom