Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:21:50) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Sutra predavanja i radionice na Trgu slobode povodom Svjetskog dana Sunca

Iz Grada Poreča, 20.09.2021. (09:10)

Sutra na Trgu slobode u Poreču, u 10.30 sati održat će se obilježavanje Svjetskog dana Sunca.

U sklopu programa održat će se seminar o prevenciji malignih bolesti kože koji će održati liječnik specijalist dermatologije, predavanje o prehrani i pripremi kože za sunce o kojem će govoriti magistar nutricionizma, a održat će se i besplatne konzultacije s dermatologom.

Za djecu bit će organizirana edukativno-kreativna radionica koju će voditi će dva likovna terapeuta, gdje će se djecu naučiti kako štiti kožu od sunca. Predviđena je i nagrada u obliku paketa zaštitnih proizvoda za sunce.

Nastupit će porečki sastav Rezime Acoustic Trio.

Za vrijeme besplatnih, individualnih konzultacija građana s dermatologom vršit će se pregledi dermatoskopom, a ukoliko građani žele detaljnije savjetovanje, odmah će se na Trgu moći predbilježiti za jedan od termina savjetovanja u svom mjesnom odboru u okviru uspostavljenog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože Grada Poreča koji s radom započinje već krajem ovog mjeseca.

Događanje se održava u sklopu projekta Prijatelj Suncu, a cilj je osvještavanje građana o pravilnom ponašanju na suncu, o štetnim posljedicama pretjeranog izlaganja UV zračenju na zdravlje, važnosti samopregleda madeža i pregleda dermatologa.

Projekt “Prijatelj Suncu” provodi se zajedno s partnerom Općinom Malinska-Dubašnica, s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Poreča i Malinske.

Manifestaciju u Poreču organizira Grad Poreč, a program događanja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (Grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom