Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:22:30) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Nesreća na Ipsilonu kod Baderne: 79-godišnjak vozio u suprotnom smjeru, izazvao nesreću pa pobjegao

Crna kronika, 17.09.2021. (11:49)
Foto: PUI
Foto: PUI

Jučer oko 6,35 sati, policija je zaprimila dojavu o vožnji u suprotnom smjeru na dionici Ipsilona iz pravca Baderne prema čvoru Medaki.

Utvrđeno je da se 79-godišnjak automobilom Škoda, pulskih registracija, vožnjom u kontra smjeru prilikom mimoilaženja ugrozio promet iz suprotnog smjera, odnosno, 38-godišnjeg njemačkog državljanina koji je vozio auto s kamp prikolicom.

Njemački državljanin je, kako bi izbjegao sudar, skrenuo u desno te udario u stablo i ogradu. Nakon što je izazvao prometnu, vozač Škode se udaljio s mjesta nesreće. Nedugo nakon toga policajci su na čvoru Baderna zatekli 79-godišnjeg vozača te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vožnja u suprotnom smjeru zasigurno je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba, poručuju iz PU istarske.

Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama, je istiću, najčešće povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije.

PU istarska upozorava kako se vožnja u suprotnom smjeru kažnjava od 10 tisuća do 20 tisuća kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium