Po?etna
Srijeda, 29.Rujna 2021 (01:10:21) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Dani otvorenih vrata Porsche Istra
Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija

Prometna nesreća na vrhu Lima poziva na oprez

Crna kronika, 12.09.2021. (15:27)

U subotu oko 18,40 sati na državnoj cesti D75 u neposrednoj blizini štandova na vrhu Lima dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 55-godišnji nizozemski državljanin. Vozeći automobil marke Renault s makadamskog se ugibališta uključio na kolnik državne ceste D75 bez da je prethodno propustio vozila s prednošću prolaza, pa je u bočni dio njegovog vozila udario automobil Mercedes pulske registarske oznake kojim je upravljao 66-godišnjak.

U nesreći nitko nije ozlijeđen. Protiv vozača Renaulta podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Radi se o ugibalištu u nepreglednom zavoju u kojem se zbog mogućnosti kupnje raznih domaćih proizvoda i panoramskog razgledavanja Lima, iako je malo dalje uređeno parkiralište, zadržava veliki broj vozila, uključujući i autobuse. Promet je često vrlo gust, a vozači iz smjera Rovinja nerijetko u zavoju prelaze preko pune središnje linije ne bi li vozila zaustavili čim bliže štandovima. Tu je i biciklistička staza koja presijeca državnu cestu u samome zavoju, što dodatno povećava opasnost od prometnih nesreća, a da ne spominjemo djecu koja su se našla u blizini mjesta opisanog sudara automobila. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji