Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:14:15) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Treći dan BOOKtige: Petak uz predstavljenje romana, radionice i gostovanje Zorana Ferića

Kultura, 10.09.2021. (09:16)

Programski dio BOOKtige danas započinje u Parku Matije Gupca, u 11 sati gostovanjem Damira Hoyke koji će učenicima osnovnih škola predstaviti svoj roman „Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment“. Riječ je o prvom romanu planiranoga serijala „Pustolovine Tizi Enili“ u čijem je središtu radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja pohađa školu u sklopu jednog znanstvenog instituta.

U 13 sati, na istom mjestu, bit će predstavljen roman za mlade “Zmajevi koji ne lete”, iz pera nagrađivane osječke spisateljice Ivane Šojat, u izdanju Naklade Ljevak, u kojemu se autorica bavi temom maloljetničke ovisnosti o drogi.

U 17 sati, u Odjelu za djecu i mlade, za sve zainteresirane srednjoškolce, ljubitelje pisane riječi i zaljubljenike u knjige osmišljen je “Neškolski sat o knjigama – liter-art-ura”, predavanje/performans s projekcijom koje će održati Stanislav i Klasja Habjan.

– Ovo je jedna drugačija radionica u kojoj mladi mogu uživati u performansu, a potom aktivno sudjelovati u radionici knjižnog uveza 'Kako uvezati svoju poruku u boci?, najavila je Zović.

U 18 sati u Parku Matije Gupca, u suradnji s antikvarijatima Glavan iz Ljubljane i Mali neboder iz Rijeke, petu godinu zaredom knjižnica organizira “Sat za kolekcionare”, a pozivaju se svi zainteresirani građani, koji u svojim bibliotekama posjeduju antikvarne knjige, a zanima ih procjena, ili bi možda dali u otkup.

Večer je rezervirana za Zorana Ferića. U 19 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč, održat će se predstavljanje njegovog novog i dugo očekivanog romana “Putujuće kazalište” u izdanju V.B.Z.-a.

– Zoran Ferić donosi nam na BOOKtigu obimnu i kompleksnu obiteljsku sagu u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. A tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja, nego i nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu., rekla je Zović.

Kako je broj sudionika ograničen, dolazak na predstavljanje knjige Zorana Ferića potrebno je najaviti najkasnije do danas u 17 sati na broj telefona 434-196. (GKP/ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra