Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (07:40:53) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Drugi dan BOOKtige: Navečer dodjela nagrade Marini Vujčić

Kultura, 09.09.2021. (08:55)

U srijedu u 10 sati otvoren je 14. po redu BOOKtigin BOOKtižin u Parku Matije Gupca, ali i novina ovogodišnjeg Festivala – webBOOKtižin, koji predstavlja dio ponude rabljenih knjiga, na internetskoj stranici Gradske knjižnice Poreč. www.knjiznicaporec.hr.

Program festivala se nastavlja danas u Parku Matije Gupca, gdje će nam se u 11 sati pridružiti spisateljica za djecu, Nikolina Manojlović Vračar koja će predstaviti svoju slikovnicu „Oblak u žutom kaputu“, u izdanju nakladničke kuće Evenio.

Navečer u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč, održat će se svečana dodjela Nagrade BOOKtiga spisateljici Marini Vujčić za roman „Pedeset cigareta za Elenu“, u Frakturinom izdanju.

Ovogodišnjoj dobitnici bit će uručeno priznanje – primjerak najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije, koja je, u duhu Festivala, rabljena i ispisana osvrtima samih čitatelja, korisnika istarskih narodnih knjižnica.

– Njezina joj se knjiga vraća u ruke, ispisana dojmovima čitatelja. Donosi spisateljici ono što najviše priželjkuje: odgovor na pitanje kako je utjecala na živote čitatelja, poručuju iz organizacije.

Kako je broj sudionika ograničen, potrebno je svoj dolazak najaviti najkasnije do danas u 17 sati na broj telefona 434-196.

Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Istarske županije - Regione Istriana i uz potporu Ministarstva kulture i medija. Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Histris - najveći Istrijan na roštilju!