Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:37:09) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Započela najveća developerska konferencija u JI Europi - Infobip Shift

Tehnologija/znanost, 07.09.2021. (12:07)
Foto: Otvaranje Infobip Shift Konferencije (Parentium)
Foto: Otvaranje Infobip Shift Konferencije (Parentium)

U Zadru, u sportskom centru Krešimir Ćosić, jutros je službeno otvoreno deseto izdanje developerske konferencije Infobip Shift, najveće okupljanje developera, predstavnika IT sektora i najvećih globalnih tehnoloških kompanija u JI Europi ove godine.

Pozdravnim govorima utemeljitelja Shifta Ivana Burazina i suosnivača Infobipa Izabela Jelenića otvoren je program koji će se održati u pet dvorana.

Uz predavanja 60 govornika, među kojima su i predstavnici globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea, na rasporedu su radionice, prezentacije startupova, poslovni sastanci, a u expo dvorani će se predstaviti više od 20 tvrtki iz IT sektora. Konferencija traje do sutra.

Foto: Otvaranje Infobip Shift Konferencije (Parentium)
Ivan Burazin, utemeljitelj Shifta

Infobip Shift danas je vodeća regionalna developerska konferencija koja je tijekom desetljeća postojanja pomogla upisati Hrvatsku na kartu europskih IT središta.

Podsjetimo, Infobip je ovog proljeća najavio preuzimanje konferencije Shift, koja je nastala i izrasla u Splitu, a spajanjem s Infobipom postala dijelom njegove globalne organizacije. Infobip je početkom godine kupio američku tvrtku OpenMarket za 300 milijuna dolara, a najavljena je i treća investicijska runda u kojoj će kompanija prikupiti oko 500 milijuna dolara, odnosno nešto više od tri milijardi kuna. Bude li realizirana, bit će to pojedinačno najveća investicija u Hrvatskoj, ali i jedna od najvećih investicija u neku hrvatsku tvrtku do sada.

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike, a sjedište joj je u Vodnjanu. Ima urede i lokalne operacije u više od 65 zemalja, i zapošljava ukupno više od 3200 ljudi.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina