Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (05:53:55) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

POUP: Večer španjolske gitare u Eufrazijani; upisi u glazbeni vrtić i tečaj

Kultura, 06.09.2021. (14:14)

60. Koncerti u Eufrazijani

U petak, u 21 sat, u sklopu programa 60. Koncerati u Eufrazijani Saša Dejanović predstavlja večer španjolske glazbe kroz stoljeća, i to na četiri gitare – od romantične gitare 19. stoljeća do gitara 20. stoljeća. Ovaj gitarist bavi se i restauracijom starih instrumenata, na kojima će u Eufrazijevoj bazilici i izvoditi program skladbi D. Aquada, F. Sora, M. de Falle, I. Albeniza, E. Tarrega i J. Malatsa.

Ulaznice (50 kn) dostupne su na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

Kino

U porečkom će se kinu u četvrtak, petak i subotu u 18 sati prikazivati sinkronizirani animirani film Petar Zecimir: Skok u avanturu. U 20 sati prikazivat će se ljubavna drama Poslije svega: Pad.

Izložba: DRUMMING 0.1 / Alex Brajković

U Maloj galeriji će se održava se samostalna izložba Alexa Brajkovića Drumming 0.1.

Multimedijalna prostorna instalacija Drumming 0.1 organičen je mehanizam koji interpretira algoritmične kompozicijske upute i stvara neočekivane rezultate u nikad ponavljajućem glazbenom iskustvu. Nastali algoritmi “žive” u stvarnom prostoru te kroz bongo bubnjeve, bez glazbenika, sviraju međusobno u akustičnoj domeni. Naime, nutar bongo bubnjeva ugrađeni su solenoidi koji mehanički udaraju opne bubnjeva reagirajući na glazbene impulse koji dolaze iz računala.

Izložba je otvorena do 16. rujna.

Alex Brajković porečki glazbenik i multimedijalni umjetnik, diplomirao je džez-bubnjeve na Konzervatoriju Arrigo Pedrollo u Vicenzi. Alex je diljem Europe svirao na najprestižnijim festivalima i koncertnim dvoranama (BBC Jools Holland, Nice Jazz Festival, London Jazz festival, Blue Note Milano...), a član je Hrvatske glazbene unije (HGU) i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.

Izložba: Liter_Art_Ura / Stanislava Habjana

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Liter_Art_Ura Stanislava Habjana.

Izložba u osnovi predstavlja nove radove autora, nastale u posljednje dvije godine. Koncept je postava prilagođen prostoru i podijeljen na dvije cjeline. Prizemni dio ozvučeni je ambijent koji uključuje dvije pozornice, instrumente i stalke s tekstovima. Prostor na katu, naslovljen Press&Quotes, namijenjen je pojedincu i najbliži je ambijentu čitaonice; četiri strane središnjeg stupa predstavljanju četiri nove knjige, a zidovi predstavljaju autora

Izložba je otvorena do 18. rujna, a radno vrijeme galerija je od 9 do 12 sati te od 17 do 22 sata. Autor je ujedno i domaćin te boravi u galeriji tijekom trajanja izložbe.

61. Annale: Bogu krasti dane

Izložbom "Bogu krasti dane" u Istarskoj sabornici otvoren je 61 Annale. Izložba propituje učinak birokracije na pojedinca i kritizira bezličnost birokracije.

Radovi jedanaestero umjetnika i umjetničkih skupina osvrću se na administrativne zavrzlame i prateće komedije zabune u kojima se možemo svi prepoznati. Izlažu: Meriç Algün, Pasko Burđelez & Nastasja Špilj, Iva Ćurić, Igor Eškinja, Gorgona, Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša, Toni Meštrović, Bojan Mucko, Nadija Mustapić, Ivana Pegan Baće, Goran Petercol.

Izložba je otvorena do 12. rujna, u radnom vremenu od 10 do 12 sati i od 19 do 22 sata.

31. međunarodna studentska kiparska škola Montraker

31. međunarodna studentska kiparska škola Montraker održava se u kamenolomu Montraker u Vrsaru do 11. rujna.

Ove godine sudjelovat će Marina Brkić s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Denise Martinis s Akedemije primijenjenih umjetnosti u RIjeci, Roko Držislav Rebić s Umjetničke akademije Split, Emira Bećirović s Akademije za likovnu umjetnost i oblikovanje Ljubljana

Studentima će u obradi kamena pomagati tehnički suradnik i akademski kipar Petar Dolić te kamenoklesari Deni Krizmanić i Mauricio Matukina. O radovima studenata pisat će stručna suradnica Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti.Posjetitelji mogu pratiti rad sudionika od ponedjeljka do subote od 8 do 12 sati te od 16 do 19 sati.

Na zatvaranju Škole u subotu, 11. rujna bit će predstavljene nastale skulpture i svečano biti promovirana monografija Drage Orlića: 30 godina Međunarodne studentske kiparske škole Montraker.

Upis u tečaj stranih jezika

Od 1. rujna započinju upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Osim jezičnih tečajeva, upisuju se i polaznici u program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici će usvajati znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis.

Više informacija o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broj telefona: 052 887 216.

Upisi u glazbeni vrtić

Pučko otvoreno učilište otvorilo je upise u glazbeni vrtić koje će trajati do 10. rujna.

Vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma. Voditeljice su Antonella Picinić i Tamara Ignjatović.

Zainteresirani mogu upisati djecu putem online forme.

Upisi traju do 10. rujna, a nastava započinje od 15. rujna i održava se dvaput tjedno po 45 minuta. Sukladno epidemiološkim mjerama, broj djece u skupini je ograničen. Više informacija o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broj telefona: 052 887 216.

Upisi u prijemni tečaj za glazbenu školu

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje upise u pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj. Bit će im omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s višegodišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi.

Zainteresirani mogu upisati djecu putem online forme.

Upisi traju do 10. rujna, a nastava započinje od 15. rujna i održava se dvaput tjedno po 45 minuta. Sukladno epidemiološkim mjerama, broj djece u skupini je ograničen. Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina