Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:53:51) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Danas u Maloj galeriji: Otvorenje izložbe porečkog glazbenika i umjetnika Alexa Brajkovića

Kultura, 02.09.2021. (10:59)

Danas će se u Maloj galeriji u 20 sati otvoriti izložba Drumming 0.1 porečkog multimedijalnog umjetnika i glazbenika Alexa Brajkovića.

Multimedijalna prostorna instalacija Drumming 0.1 je organičan mehanizam koji interpretira algoritmične kompozicijske upute i stvara neočekivane rezultate. Nastali algoritmi "žive" u stvarnom prostoru, te kroz bongo bubnjeve, bez glazbenika, sviraju međusobno u akustičnoj domeni. Unutar bongo bubnjeva ugrađeni su solenoidi koji mehanički udaraju opne bubnjeva reagirajući na glazbene impulse koji dolaze iz računala.

Generativna glazba, to jest, glazba stvorena uz pomoć algoritama, gdje sam sistem stvara glazbu i donosi odluke, interpretira i stvara varijacije glazbenih materijala te predstavlja jednu od najbitnijih tehnika suvremene tehnologije u kontekstu glazbe.

Izložba je otvorena do 16. rujna svakim radnim danom od 10 do 12 sati te od 18 do 22 sata, osim nedjeljom i državnim blagdanima.

Alex Brajković porečki glazbenik i multimedijalni umjetnik, diplomirao je jazz bubnjeve na Konzervatoriju Arrigo Pedrollo u Vicenzi. Magistrirao je 2018. na Konzervatoriju u Amsterdamu, smjer Live-Electronics uz specijalizaciju za karnatičku glazbu. Trenutno stvara u području elektronske produkcije, sound dizajna, multi-instrumentalnih elektro-akustičnih solo performansa i multimedijalnih instalacija u javnom prostoru, u kojima primjenjuje svoje znanje live-electronicsa, karnatičkih ritmova, bubnjeva i udaraljka, kompozicije i improvizacije, programiranja i interaktivnih vizuala.

Brajković u svom dosadašnjem radu bilježi realizaciju niza prostorno specifičnih radova u području umjetničkih instalacija i multimedije poput "Disperzija 0.1" - 35. salon mladih 2020., "Stillness" Galerija umjetnina Split 2020., "Generative Contemplation" Galerija Karas 2021., "Cincta" (Gibanja, 2021.). Alex je diljem Europe svirao na najprestižnijim festivalima i koncertnim dvoranama (BBC Jools Holland, Nice Jazz Festival, London Jazz festival, Blue Note Milano...). Sudjelovao je na profesionalnim radionicama vezanim uz višekanalni zvuk u STEIM-u (Studio Voor Electro-Instrumentale Muziek) što je rezultiralo nizom izvedbi pomoću 15.3 višekanalnog audio sustava predstavljenih na ADE (Amsterdam Dance Event 2019.).Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium