Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:33:34) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Lovrečko kulturno ljeto: Koncert Techno Vikingsa, manifestacija "Gušti Lovreča" i festival orgulja Organum Histriae

Kultura, 26.08.2021. (09:27)

Općina Sveti Lovreč nastavlja sa događanjima u sklopu Lovrečkog kulturnog ljeta.

U nedjelju, u 21 sat, na trgu Placa nastupit će kvintet Techno Vikings koji izvode poznate hitove u aranžmanu četiri saksofona i bubnjeva: alt saksofon svira Luka Vrbanec, čakovečki Puležan, zatim na tenor saksofonima su Paolo Gortan iz Pazina i Vedran Mijić iz Rijeke; na bariton saxu je Porečan Jurica Prodan te na bubnjevima Mathias Buthul iz Trsta.

U srijedu, 1. rujna u 19 sati održat će se treće izdanje manifestacije „Gušti Lovreča“ / „A Taste of Lovreč“. Podsjetimo, Gušti Lovreča održali su se 28. srpnja i 11. Kolovoza, i tada su OPG-ovi, obrti i udruge s područja Lovreštine promovirali i prezentirali svoje proizvode i plodove rada. Kao i tada, i 1. rujna moći će se tako degustirati vina, rakije i likeri, maslinovo ulje, ulje konoplje, suhomesnati proizvodi, kao i uživati u lavandi te rukotvorinama. Istu večer će se održati koncert limene glazbe „Naša sloga“ iz Babići, a nastupit će i bend Lega.

Od 30. kolovoza do 5. rujna održat će se 22. izdanje Međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae i to u Puli, Bujama, Motovunu, Pazinu, Balama i Sv. Lovreču.

U Svetom Lovreču u župnoj crkvi Sv. Martina, u nedjelju 5. rujna, festival će se zatvaroriti s programom "Il vento che diventa voce" u izvedbi talijanskog orguljaša Francesca di Lernije. Skladbe će se svirati na orguljama koje je 1735. izradio najpoznatiji graditelj orgulja s ovih prostora, Petar Nakić. Zbog epidemioloških mjera potrebno je rezervirati mjesto na službenim online stranicama manifestacije.

Svi ovi događaji su besplatni, i odvit će se u skladu s epidemiološkim mjerama, propisima i preporukama Stožera civilne zaštite. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore