Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (20:24:33) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Hrvatske odbojkašice nekad i sad: Istrijanke Rene Sain i Samanta Fabris sjećaju se svojih početaka

Zanimljivosti, 21.07.2021. (16:05)
Foto: Hrvatski odbojkaški savez
Foto: Hrvatski odbojkaški savez

Uoči početka Europskog prvenstva u odbojci za žene koje se održava od 18.kolovoza do 4. rujna u četiri različita grada naše reprezentativke će odmjeriti snage s Italijom, Bjelorusijom, Slovačkom, Mađarskom, Švicarskom.

Uoči početka utakmica odbojkašice su podijelile zanimljive priče iz svog djetinjstva kao i fotografije uz koje ih vežu posebne uspomene, a posebno zanimljivo da dvije od njih, Samanta Fabris i Rene Sain, svoje uspomene povezuju s rodnom Istrom.

Rene Sain, libero hrvatske reprezentacije na svoj sportski put krenula je iz rodnog Poreča.

Foto: Hrvatski odbojkaški savez
Rene Sain

– Od prvog dana najveća ljubav mi je lopta, ne bi prošao ni jedan dan da je nisam nabijala o zid. Pamtim svakakve igre, od lovica, skrivača i tipičnih igra koje su se u ono doba još bile popularne, ali glavna igra mi je bila 1 na 1 mali nogomet u kući protiv tate gdje bi mi naravno puštao, a ja kao petogodišnjakinja sam mislila da ga pobjeđujem jer sam bolja od njega. Najljepše uspomene su mi uz voljenu obitelj, s nekima od meni najdražih osoba kojih nažalost više nema. Obožavala sam ići s djedom i bakom u berbu kestenja, gljiva i šparoga, ističe Rene koja je podijelila fotografiju uslikana kod njezinih nonića.

Foto: Hrvatski odbojkaški savez
"Najljepše uspomene su mi uz obitelj", ističe Sain. Fotografija je uslikana kod njenih nonića

– Svaki dan bih sa njima i roditeljima tamo ručala i sigurna sam da se uvijek fino jelo jer i danas nemam nikakvih zamjerki na kuhinju moje obitelji pa pretpostavljam da je tako bilo i prije.

Samanta Fabris, kapetanica hrvatske reprezentacije trenutno je na pripremama u Zadru, u rijetkim satima odmora s obitelji u Danijelima, malom mjestu smještenom između Poreča i Pazina.

Foto: Hrvatski odbojkaški savez
Samanta Fabris

– Moja generacija te prijatelji koji su živjeli u mojoj okolici su pretežito bili dečki tako da smo igrali često nogomet, graničara, skrivača, radili kućice na drvetu te ponekad s mlađom susjedom napravili prodavaonicu pa “prodavali” naše igračke. Na slici koju sam poslala sa mnom je bratić Antonio, s njim sam odrasla i provela cijelo djetinjstvo. Isto tako pohađali smo isti razred u osnovnoj školi, bili smo uvijek oslonac jedno drugome. Često sam i vrijeme provodila s bakom, kada su moji roditelji radili, uz nju sam uvijek rado provodila dane, ističe Samanta koja se prisjetila i svoje turbulentne prve ljubavi.

Foto: Hrvatski odbojkaški savez
Na slici koju sam poslala sa mnom je bratić Antonio, s njim sam odrasla i provela cijelo djetinjstvo, kaže Fabris

– Bila sam nekoliko godina u vezi s jednim dečkom iz razreda, držali smo se za ruke, nakon što je napravio šalu i probao mi skinuti trenerku u razredu, prekinuli smo.

Osim utakmica skupice C u Zadru, Europsko odbojkaško prvenstvo igrat će se u u Beogradu, Plovdivu i u Cluju. Utakmice skupine A igrat će se u Beogradu, skupine B u Plovdivu, dok će se utakmice skupine D igrati u Cluju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra