Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (19:46:34) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Održan novigradski ex tempore: Akvarel Klaudija Katunara osvojio prvu nagradu

Kultura, 21.07.2021. (10:31)
Foto: Novigrad.hr
Foto: Novigrad.hr

Akvarel Klaudija Katunara osvojio je prvu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna na 17. izdanju međunarodnog slikarskog ex tempore natječaja održanog u Novigradu u nedjelju. Novigradski ex tempore ove se godine održao na novu temu, „Charming Novigrad“ (šarmantni Novigrad), što je i jedna od poruka uz novi brend Novigrada kao turističke destinacije. Ex tempore je ove godine okupio više od 40 sudionika iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a ukupno je pečaćeno gotovo 60 slikarskih podloga na kojima su tijekom dana nastajali radovi.

Prvonagrađeni Katunar se slikanjem bavi od 2015. godine, čest motiv mu je krajolik, pejzaž, a najviše koristi akvarel i njegove varijacije. Sudjelovao je na više skupnih izložbi (Buje, Funtana, Grožnjan, Medulin, Novigrad, Poreč, Rijeka, Rovinj, Volosko, itd.). Već je osvajao prve nagrade na ex tempore natječajima u Bujama i Rijeci, te četvrtu nagradu u Medulinu.

Druga nagrada (četiri tisuće kuna)  pripala je Milivojki Cerar, treća nagrada (tri tisuće kuna) Valnei Rajko, a četvrta (dvije tisuće kuna, pokrovitelji Grad i TZG) Suzani Marovt. Žiri je posebno pohvalio Tonku Špiljak Presečki, najmlađu sudionicu natječaja, koja ima samo 10 godina no pokazala je zavidno slikarsko umijeće.

Nagrađene radove izabrao je tročlani stručni žiri: Jerica Ziherl, povjesničarka umjetnosti i ravnateljica novigradskog Muzeja Lapidarium, Renata Kmet, povjesničarka umjetnosti i Fillomena Šahta, diplomirana arhitektica i dizajnerica interijera. Svečanost proglašenja nagrađenih autora i dodjelu nagrada glazbenim nastupom obogatio je novigradski zbor Lavanda.

Događaj je održan u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno