Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (21:48:19) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Poreč: Održan sastanak o planu uređenja zdravstvenih objekata

Iz Grada Poreča, 20.07.2021. (10:55)

Potrebe zdravstvenih objekata i širenje Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču bila je tema sastanka u Maloj vijećnici Grada Poreča vezano uz plan uređenja zone zdravstvenih objekata.

Sastank je održan na inicijativu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i gradskog pročelnika za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damira Hrvatina kako bi sve zdravstvene ustanove na vrijeme mogle predati svoje zahtjeve kako bi se moglo krenuti u proširenje Doma za starije i nemoćne osobe, za što već postoje projekti.

Sastanku su prisustvovali Sandra Čakić Kuhar, predsjednica Županijske skupštine i predstavnik Istarske županije kao osnivača Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, potom Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, Radmila Korlević, voditeljica Doma zdravlja Poreč, Tihana Mikulčić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Nataša Basanić Čuš, ravnateljica Zdravog grada Poreč, Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije te gradska pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Pročelnik Hrvatin upoznao je sudionike s rokovima tijekom kojih moraju dostaviti svoje prijedloge, kako bi se potom mogla provesti javna rasprava, nakon čega bi o planu glasalo Gradsko vijeće.

Sudionici su se složili da je, sad kad je sanirana nekadašnja prometnica D75 ispod zone zdravstvenih objekata, pitanje prometa jedan od prioriteta, posebno kod proširenja Doma za starije i nemoćne osobe.

- Grad je osnivač samo dvije od svih ustanova - Doma za starije i nemoćne i Zdravog grada Poreč, pa nam je želja da kroz dijalog s drugim dionicima, odnosno, Istarskom županijom kao osnivačem napravimo sve što možemo da sve ustanove što bolje funkcioniraju i imaju bolje uvjete rada, na dobrobit svih građana i korisnika, istaknuo je HrvatinMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Cafe bar Soggiorno