Po?etna
Četvrtak, 29.Srpnja 2021 (19:55:36) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Poreč  ti nas upotpunjuješ; smještaj; destinacije; otkrijte poreč; gastronomija
Valfresco

Velenik: U Poreču najviše Nijemaca i Austrijanaca, Česi ugodno iznenađenje

Poreština, 20.07.2021. (11:21)
Poreč ovih dana: nadamo se solidnoj turističkoj sezoni
Poreč ovih dana: nadamo se solidnoj turističkoj sezoni

Prema broju ostvarenih noćenja i uz dosadašnju stopu incidencije bolesti COVID-19, Poreč ide ususret solidnoj turističkoj sezoni, rekao je Parentiumu direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik. Iz rezultata je vidljivo i bolje pozicioniranje hotela u strukturi ukupnog smještaja, što znači da su se hotelijeri repozicionirali i uveli visoke epidemiološke mjere, a još je važnije da su to dobro marketinški iskomunicirali.

Prema zastupljenosti tržišta, dominiraju gosti s njemačkog govornog područja te je vidljivo da će Njemačka i Austrija biti „pobjednice” ove turističke sezone u Poreču. To, kaže Velenik, pripisujemo udruženim marketinškim aktivnostima u suradnji s regionalnom turističkom zajednicom i hotelijerima, kao i visokoj svijesti o potrebi cijepljenja svih uključenih u proces turističke ponude.

-Novost na top listi emitivnih tržišta je prilično velik broj čeških turista koji su nas ove turističke sezone nagradili svojom posjetom. -Ni to nije slučajnost, već posljedica marketinških aktivnosti na dotičnom tržištu, ali i tradicionalno dobre komunikacije i suradnje s našim gradom prijateljem Praha 6,  koja iz godine u godinu rezultira sve većim brojem dolazaka u Poreč, rekao je Velenik. (dp)

U Poreču trenutno boravi 1.250 čeških gostiju s indeksom 143 u odnosu na 2019. godinu.

Na području TZ Poreč je od 1. do 18. srpnja realizirana 61.000 dolazaka (indeks 96 u odnosu na 2019. godinu te 374.000 noćenja (indeks 80) . Glavna emitivna tržišta su Njemačka, Austrija, Slovenija, Češka i Poljska, dok je dnevni rekord broja boravaka bio 15. srpnja – 23.500 gostiju. Što se udjela u noćenjima tiče, predvode hoteli s 51%, privatni smještaj 27%, kampovi 16% i nekomercijalni smještaj 6%.Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom