Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:31:29) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Tehnologija/znanost, 27.06.2021. (11:02)
(Izvor:Bug Online)Link
Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (foto:bug.hr)
Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (foto:bug.hr)

Nakon niza natjecanja (od listopada 2020. nadalje) na kojima su se mladi informatičari programeri – učenici srednjih škola korak po korak probijali prema hrvatskoj informatičkoj reprezentaciji, najbolji među njima nastupili su i na najvećem i najvažnijem međunarodnom natjecanju – 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – International Olympiad in Informatics koja se ove godine održala od 19. do 25. lipnja u Singapuru.

Naši predstavnici i ovoga su puta ostvarili vrlo zapažen uspjeh. Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić osvojili su zlatne medalje, Vito Anić srebro, a Krešimir Nežmah broncu. Ovim uspjehom Hrvatska je bila najbolja EU reprezentacija na ovom natjecanju, a naša dva zlatna učenika bolja su od svih dosad nenadmašnih Rusa, napisao je Vlado Lendvaj, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara.

Stručni voditelji reprezentacije su Ivan Paljak, Paula Vidas i Dominik Fistrić a u organizaciji nastupa još sudjeluju Matej Ferenčević, Nikola Dmitrović i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa je Krešimir Malnar.

IOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom