Po?etna
Petak, 28.Siječnja 2022 (22:29:02) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Ublažavaju se restrikcije za putovanja tijekom ljeta u EU; Njemačka uklanja veliki dio Hrvatske s liste rizičnih područja

EU, 11.06.2021. (14:28)

Zemlje članice EU-a dogovorile su se danas o ublažavanju restrikcija putovanja tijekom ljeta te će u potpunosti cijepljeni turisti biti oslobođeni cijepljenja ili izolacije, dok će se proširiti popis europskih regija iz kojih je "sigurno putovati", kazali su diplomati, prenosi Reuters.

Veleposlanici iz 27 članica EU-a odobrili su modificirani prijedlog Europske komisije po kojemu osobe, koje su primile zadnju dozu cjepiva prije 14 ili više dana, ne bi trebale imati ograničenja putovanja u drugu europsku zemlju, kazala su tri europska diplomata.

Restrikcije za druge putnike trebale bi biti utemeljene na epidemiološkoj situaciji u zemlji iz koje se putuje.

Zbog smanjienog broja zaraženih njemačka savezna vlada će u nedjelju s liste rizičnih područja maknuti cijelu Austriju, kao i dijelove Grčke, Hrvatske i Švicarske, objavio je njemački Institut Robert Koch.

U Hrvatskoj su od nedjelje samo dvije županije u unutrašnjosti na listi rizičnih područja njemačke vlade, a sve destinacije za odmor na jadranskoj obali se smatraju područjima bez rizika. Podsjetimo, Istarsku županiju je Institut maknuo s liste rizičnih područja u nedjelju, 6. lipnja.

Tko iz tih područja kopnenim putem dolazi u Njemačku ne mora ubuduće paziti na ograničenja zbog korone.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Od nedjelje dakle na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina