Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (12:12:37) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Opel MOVANO

David Pršurić pobijedio na međunarodnom festivalu „Dani harmonike“

Kultura, 10.06.2021. (10:27)

David Pršurić, jedini predstavnik Umjetničke škole Poreč,ali i Hrvatske, pobijedio je na 13. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik- Bijeljina - Beograd 2021. održanog uživo od 3. do 7. lipnja u Ugljeviku, Bijeljini (BIH).

Festival se ove godine održao online i uživo te je okupio 200 natjecatelja, predstavnike iz 13 zemalja: Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Švedske, Slovačke, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Umjetničku školu Poreč na ovom je festivalu predstavljao višestruko prvonagrađivani učenik 2. razreda, David Pršurić, u klasi prof. Paola Peruška koji je svojim nastupom u pretkategoriji osvojio 1. nagradu i 1. mjesto.

– Davidu je ovo već četvrta prva nagrada u nizu na harmonikaškim natjecanjima i to samo tijekom ove školske godine. Pršurić je bio i jedini predstavnik Hrvatske te kao laureat natjecanja nastupao na Koncertu laureata u Ugljeviku i u Bijeljini. Jedinstveni događaj za pamćenje je nastup Davida Pršurića s najpriznatijim svjetskim umjetnikom na harmonici, zaslužnim umjetnikom Rusije, Rostovske državne filharmonije Jurijem Šiškinim, ističu iz Umjetničke škole.

Natjecatelje je ocjenjivao stručni Ocjenjivački sud sastavljen od priznatih svjetskih harmonikaških umjetnika i pedagoga: Stanislav Mališev, Nada Vještica i Ivan Mladenović. Uz natjecateljski dio, program je bio obogaćen mastreclassovima i koncertom Jurija Šiškina, umjetnika iz Rusije i Stanislava Mališeva prošlogodišnjeg laureata iz Rusije.

Značaj festivalu i natjecanju od ove godine daje organizacija u suradnji sa Svjetskom asocijacijom harmonikaša kroz kvalifikacije za Svjetski kup harmonike.

Festival već dugo ima svjetski karakter jer je ugostio najeminentnija imena iz svijeta harmonike te je ugostio plejadu vrhunskih umjetnika poput Vladimira Murze, Aleksandra Skljarova, Jurija Šiškina, Pavela Fenjuka, Aleksandra Poelueva, sergeja Osokina, Eduarda Ahanova, Huan Ignasia Ruede i druge. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno