Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (13:03:22) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Autowill Corsa

Wurmböck: Hrvatska je spremna za turističku sezonu

Gospodarstvo, 09.06.2021. (14:28)
Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere
Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere

Poreč, 9. lipnja 2021. –Valamar Riviera i Hrvatska udruga turizma (HUT) bili su domaćini prošlotjednom sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s austrijskim investitorima u hrvatski turizam. Austrijski poduzetnici, najveći strani investitori u hrvatski turizam, složni su da je Hrvatska sigurna i spremna za sezonu. Fokusirani su na pripremu čim sigurnije i uspješnije sezone te na oporavak turizma nakon krize, pokretanje novih investicija te daljnja ulaganja kroz poticaje i programe za oporavak.

U okviru nastojanja da se hrvatski turizam i sigurno okruženje za turiste u ovoj sezoni čim više približi austrijskim gostima, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere, Gustav Wurmböck dao je brojne intervjue i izjave za austrijske medije, među kojima i tri velika intervjua za Kurier, Kleine Zeitung i Heute.

Austrijanci su tradicionalni gosti u Hrvatskoj i veseli vijest objavljena nakon sastanka ministrice turizma i sporta RH Nikoline Brnjac s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger o ukidanju karantene putnicima povratnicima u Austriju ako su testirani, cijepljeni ili preboljeli COVID-19. Samo u prošloj, kriznoj 2020. godini gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335 tisuća dolazaka te više od 2 milijuna noćenja. Austrijski mediji izvještavaju o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, pritom posebno ističući otoke kao covid free zonu i Istru koja dočekuje sezonu s izvrsnom epidemiološkom situacijom. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Histris - najveći Istrijan na roštilju!