Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (11:43:59) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Autowill Corsa

Eko-oaza kraj Poreča dobila učionicu na otvorenom od recikliranih paleta

Poreština, 09.06.2021. (14:21)
Druženje na izrađenom namještaju
Druženje na izrađenom namještaju

Imanje Bioistre na Grbinovici kraj Poreč sve više poprima obrise eko - oaze. Značajan je korak naprijed učinjen proteklog vikenda u sklopu Zelenog tjedna ove udruge. Na trećem radno - edukativnom druženju u organizaciji podružnice Bio Istra Poreč, posvećenom Svjetskom danu zaštite okoliša, dovršeno je uređenje i opremanje učionice na otvorenom, koja sad istovremeno može primiti 15-ak učenika željnih novih ekoloških znanja. Zanimljivo je spomenuti da je namještaj na licu mjesta izrađen od recikliranih drvenih paleta.

Ukupno je sudjelovalo desetak članova udruge i volontera, koji su se posvetili i nastavku ostvarivanja projekta EKOSFERA POREČ - Eko! Impjantajmo ružmarin, u sklopu kojeg su isplanirali kako će izgledati buduće visoke gredice za ekološki uzgoj aromatičnog bilja.

Cilj ovih aktivnosti je da eko-oaza u bliskoj budućnosti postane mjesto susreta svih građana, odraslih i djece - za druženje u prirodi, razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja. U učionici na otvorenom održavat će se radionice, razgovaraonice, kino na otvorenom i drugi sadržaji usmjereni ka promicanju ekološke poljoprivrede, održivog razvoja, zdravog i kvalitetnog života.

U edukativnom dijelu je radionicu osmišljavanja visokih gredica vodila predsjednica Bioistre mr. sc. Vlasta Radoičić, koja je održala prigodno predavanje i sugerirala da gredice podignu u kružnom obliku mandale. Dio materijala za punjenje gredica već je spreman, dok će gornji sloj, u kojemu će se razvijati korijenje biljaka, proizvesti kompostiranjem biljnog materijala na eko - oazi. Upravo će to biti tema jedne od budućih radionica, najavila je prof. Mirela Marković, stručna suradnica na projektu. Druženje je zaključeno eko-partyjem za ekipu, uz glazbu i dobru hranu te dogovorom o nastavku radova na eko-oazi. (dp)

Fotografije

Ekosfera okuplja sve generacije
Na početku  je sve izgledalo ovako


Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina