Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (13:09:24) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Opel MOVANO

Poreč domaćin sedmih Dana hrvatskog pršuta

Poreština, 08.06.2021. (12:29)

Poreč će ovog ljeta, 18. i 19. lipnja, biti domaćin najveće manifestacije posvećene zaštićenim hrvatskim pršutima koja će se održati na porečkoj rivi.

Najbolji pršut posjetitelji će moći kušati drugog dana manifestacije, gdje će od 8 do 17 sati proizvođači po promotivnim cijenama prodavati sva četiri EU zaštićena pršuta: krčki, drniški i dalmatinski sa zaštićenim geografskim porijeklom, a istarski sa zaštićenim izvornim porijeklom. Njima će se pridružiti i proizvođači sira te IQ malvazije i terana u organizaciji Vinistre.

– Dani hrvatskog pršuta već sedam godina promoviraju jednu od najtraženijih hrvatskih delicija što potvrđuju i brojke. Naime, na domaćem tržištu godišnje pojedemo dvostruko više pršuta nego što ih proizvedemo. Omjer je 450 tisuća naspram milijun komada, dok više od 400 tisuća komada uvezemo, poručuju iz Klastera hrvatskog pršuta, organizatora manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Istarske županije, Grada Poreča, TZ grada Poreča i Grada Zagreba. (ls)



Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom