Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (21:17:24) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poslovni uspjeh u vrijeme korone: Gordana Poropat, vlasnica frizerskog salona Beauty, proslavila tri desetljeća obrtništva

Poreština, 04.05.2021. (15:03)
Frizerski salon Beauty proslavio je tri desetljeća djelovanja
Frizerski salon Beauty proslavio je tri desetljeća djelovanja

Piše: Kristina Flegar

Trideset godina samostalnog rada proslavila je jučer naša sugrađanka Gordana Poropat, vlasnica frizerskog salona Beauty iz Poreča i dobitnica jedne od prošlogodišnjih nagrada Obrtničke komore Istarske županije. Frizerski obrt otvorila je 1991, sa samo 23 godine, i nikad nije požalila, naprotiv – svakome s poduzetničkim ambicijama bi savjetovala da se najprije dobro informira i pripremi, a zatim s puno truda, discipline i upornosti krene ostvarivati svoje snove.

Ovaj je jubilej tim značajniji u vremenima kad se mnogi obrti i poduzeća bore s posljedicama pandemije, pa i zatvaraju svoja vrata. Gordana ga je u svom stilu obilježila radno, u svom salonu u “roza zgradi”, koji se za tu prigodu ispunio buketima cvijeća i slatkim zalogajima. Uvijek nasmijana i pozitivna, kreativna i profesionalna, svojim je klijenticama poklonila specijalne tretmane za njegu kose, u suradnji s timom renomiranog branda Matrix iz L’Oreal grupacije, čije proizvode, stručna usavršavanja i treninge, koristi već dugi niz godina.

Obitelj je jedina važnija od posla

Uz slavljenicu su bili kći Nika, sin Toni Mateš, nevjesta Iva i unučići Ryan i Kiara. Upravo joj je obitelj, kako ističe, jedina važnija od posla kojemu se predano posvetila, dobivši zauzvrat brojne satisfakcije. Za dobrim se primjerom povela Nika, koja pohađa treći razred Strukovne škole u Puli, pa uči tajne zanata radeći s Gordanom, a uspješnu ekipu čini još i Bernard Efendić, mladi frizer s položenim majstorskim ispitom i posebnim talentom za moderni barbering.

Tijekom dana su se slavlju priružile bivše djelatnice, a poziv su prihvatili i čestitke Gordani uputili i predstavnici Grada Poreča – gradonačelnik Loris Peršurić i njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović te tajnik Udruženja obrtnika Poreč Robert Velenik.

- Zahvaljujem svima koji su sa mnom podijelili ovaj važan i radostan trenutak u mom životu, svima koji su mi dali podršku, surađivali sa mnom i svima koji se uvijek rado vraćaju u moj salon. Jako sam sretna, uzbuđena i ponosna. Nadam se da će biti još puno prilika za zajednično veselje, da će teškoće i ograničenja zbog pandemije uskoro ostati iza nas i da će za svih doći bolja vremena, puna lijepih druženja i profesionalnih uspjeha, rekla je Gordana.

Frizerski salon Beauty proslavio je tri desetljeća djelovanja
Foto: Gordana Poropat

Važno je posvetiti se educiranju budućih frizera

I njen je salon, kao i mnoge druge djelatnosti, u jednom trenutku bio prisiljen stati zbog lockdowna. Spremno ga je tada prilagodila propisanim novim uvjetima rada, brinući o sigurnosti svih koji u njemu borave i rade. Primarna zadaća ostala je ista - uljepšati, oraspoložiti, opustiti, a ponekad i dati dozu novog samopouzdanja, transformirati, pomladiti i iznenaditi sve koji u njega uđu. Novost je, pak, da je Gordana djelatnosti svog obrta proširila uvođenjem educiranja u frizerskoj struci. No, one koji ju poznaju ni to neće puno iznenaditi. Naime, od samog je početka pripremala naučnike za njihovo buduće zanimanje, prenoseći im znanje i veliku ljubav za svoj posao, te im je i nakon prakse na raspolaganju za savjete i riječ podrške. Kod nje je dosad učilo i stručnu praksu odradilo tridesetak učenika i učenica. Radi toga ju je Obrtnička komora Istarske županije lani i nagradila Priznanjem majstoru – stručnom učitelju.

Osim što dio svog vremena posvećuje budućim frizerima, Gordana je i članica Komisije za majstorske ispite. Mislite da se posvetila samo mlađim generacijama? Naravno da nije! Zajedno s Anom Benčić (Miki), pokrenula je frizersko volontiranje u Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču. Nova frizura i osmijeh, pravi su melem i špunta energije za optimističniji ulazak u novi dan… u baš svim životnim razdobljima.

Frizerski salon Beauty proslavio je tri desetljeća djelovanja


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra