Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:41:56) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uhićen serijski provalnik: Počinio 14 krađa u samo dvije ulice

Crna kronika, 04.05.2021. (12:50)
Foto: PUI
Foto: PUI

Pulska policija privela je 37-godišnjeg hrvatskog državljanina pod sumnjom da je počinio 14 kaznenih djela, i to jedno krađu i 13 teških krađa.

Policija izvještava kako je krađe počinio u razdoblju od 8. veljače do 1. travnja, i to u dvije pulske ulice.

Naime, početkom veljače dva puta je provalio u istu trgovinu u Ulici Ljudevita Posavskog te je ukrao cigarete i alkoholna pića, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna. Potom se krajem veljače i početkom ožujka ''prebacio'' u Ulicu Katalinića Jeretova, gdje je provalio u dvije trgovine te je iz jedne ukrao cigarete, hranu i novac, čime je pravnu osobu iz Vrgorca oštetio za više tisuća kuna, dok se nakon što je provalio u drugu trgovinu, oglasio alarm te je 37-godišnjak pobjegao.

Osumnjičeni je nakon toga ponovno provalio u trgovinu u vlasništvu pravne osobe iz Vrgorca, pri čemu je otuđio razne prehrambene i higijenske proizvode u vrijednosti od više tisuća kuna te je u istom razdoblju pokušao još jednom provaliti u istu trgovinu, no nije uspio ukloniti lokot na vratima.

Sredinom ožujka osumnjičeni se vratio u Ulicu Ljudevita Posavskog te je u dva navrata pokušao provaliti u trgovinu u koju je već provalio početkom veljače, a nakon toga je ponovno pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu pravne osobe iz Vrgorca u Jeretovoj ulici, no bezuspješno.

Nakon toga je promijenio metu napada te je u Tomasinijevoj ulici provalio u kiosk i ukrao cigarete, čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna, dok je u Ulici Sv. Polikarpa otuđio bicikl iz nezaključane garaže i oštetio 31-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

Svoj pohod 37-godišnjak je nastavio ponovno u Jeretovoj ulici, gdje je krajem ožujka provalio u Mercedes, iz kojeg je ukrao vreću za vježbanje i time oštetio 24-godišnjaka za više stotina kuna, a početkom travnja provalio je teretno vozilo Renault i ukrao razne alate, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Budući da je policija pojačala preventivne aktivnosti na navedenim ulicama, jučer oko 2.30 sati u Rizzijevoj ulici pronašli su 37-godišnjaka, i to na biciklu kojeg je ukrao tijekom ožujka u Ulici Sv. Polikarpa. Budući da je kod sebe imao i provalnički alat, policija ga je uhitila.

Osim za 13 kaznenih djela u ovoj godini, muškarac je krajem studenoga provalio u trgovinu u Jeretovoj ulici, u istu onu u kojoj se oglasio alarm kada je pokušao provaliti, no tada je imao više sreće pa je ukrao cigarete i alkoholna pića, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6