Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (21:03:20) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Porečki vatrogasci obilježili blagdan sv. Florijana

Iz Grada Poreča, 04.05.2021. (12:07)

Povodom dana zaštitnika vatrogasaca – Sv. Florijana, Javna vatrogasna postrojba – Centra za zaštitu od požara Poreč priredila je jutros prijem za medije i djelatnike Grada Poreča.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se tom prigodom sa zapovjednikom postrojbe Denisom Matoševićem i dežurnom smjenom vatrogasaca u Vatrogasnom domu.

Kako je istaknuo zapovjednik Matošević protekla im je godina bila izuzetno izazovna s preko 620 intervencija – lani od samog početka epidemije koronavirusa radili su 24 sata dnevno, a osim što sudjeluju u provođenju mjera Stožera civilne zaštite, pripremali su se i odradili protupožarnu sezonu. Prošle jeseni imali su brojne intervencije zbog poplava, te krajem godine u organizaciji i pružanju pomoći potresom razorenim područjima u Banovini.

Matošević je dodao kako JVP Poreč do rujna očekuju četiri nova vozila koja se nabavljaju na razini Istarske županije, dok iz državnog programa dolazi jedno veće vatrogasno vozilo za gašenje požara u šumama.

U suradnji s Gradom Porečom vatrogasci provode i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, posebno važan i značajan projekt kojim će JVP-CZP Poreč dobiti vrijednu opremu u iznosu od 700 tisuća kuna.

– Time ćemo omogućiti da porečka postrojba bude jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja će biti opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave, najavio je gradonačelnik Peršurić. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6