Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:54:37) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poduzetnički inkubator kao važan sudionik poticanja gospodarskog razvoja Poreča

Gospodarstvo, 04.05.2021. (10:10)

Poduzetnički inkubator Poreč, koji je u Žbandaju otvoren 2015. godine, nudi prostor za poduzetnike uz prvu godinu najma za jednu kunu i subvencionirane iduće godine najma, te subvencionirane režijske troškove za poduzetnike.

– Ovo je bio jedan od prvih ciljeva kada je Grad uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta prenamijenio nefunkcionalni društveni dom u Žbandaju u prvi, suvremeni poduzetnički inkubator na ovom području. Trenutno prostore koristi ukupno sedam poslovnih subjekata, dok su dva subjekta su u postupku ulaska u prostor, stoji u priopćenju Grada.

Tijekom godine inkubator je organizirao dvadesetak jednodnevnih ili višednevnih informativnih i edukacija u kojima sudjeluju poduzetnici s cijele Poreštine.

– Redovno pratimo potrebe poduzetnika te se tako teme aktivnosti prilagođavaju potrebama „na terenu“ kao što su primjerice u 2020. godini održane edukacije na temu prilagodbe poslovanja u doba korone. Održavamo i prezentacije aktualnih EU natječaja s ciljem da poduzetnike pravovremeno informiramo o mogućnostima financiranja njihovih projekata. Osim toga, Poduzetnički inkubator Poreč preuzima i ulogu informiranja poljoprivrednika, napominje pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč Morena Mičetić Fabić.

U skladu s ciljevima razvoja Poreča kao inovativne i „smart“ lokalne sredine, inkubator je organizirao višemjesečne edukativne aktivnosti iz STEM područja za male znanstvenike „Nutty Scientists“. Potpisan je sporazum o suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin za provođenja programa Akademije za poduzetništvo te sporazum sa STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci.

Poduzetnički inkubator Poreč aktivno radi na prijavi EU projekata, te je također postao partner i koordinator projekata za Sportsku zajednicu Grada , a uključio se i u međunarodni istraživački projekt Instituta za turizam CROSTO.

– Kada je riječ o manifestacijama u području poduzetništva, aktivno smo se uključili u obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja, Mjeseca poduzetništva u Poreču te Globalnog tjedna poduzetništva, a bili smo i partneri na matchmaking eventu EUvsVirus – event start up-ova i potencijalnih partnera, zaključuje Mičetić Fabić.

Danas Poduzetnički inkubator Poreč ima važnu ulogu u izradi Plana razvoja Grada Poreča za razdoblje od 2021. do 2031. godine, te je preuzeo ulogu lokalnog koordinatora za obavljanje i koordinaciju poslova strateškog planiranja i upravljanja razvojem za Grad. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno