Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:14:21) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

IDS Funtana predstavio listu za Općinsko vijeće i predizborni program

Poreština, 04.05.2021. (09:07)
Ivana Prekalj Martinčević nositeljica je liste IDS-a Funtana za Općinsko vijeće Općine Funtana na lokalnim izborima. Na listi su još i Dušan Orlović, Fani Nezirević Zolota, Marko Pršurić, Marin Tonković, Silvija Deković Starčić i Đankarlo Milokanović.

Predizborni program IDS-a Funtane pod motom „Korak naprid – Un passo in avanti“ podijeljen je na komunalno uređenje, djeca i mladi, obrazovanje i sport, turizam i održivi razvoj, novi javni prostori, zaštita okoliša, društvene djelatnosti i javni standard.

Pod komunalnim uređenjem u programu je istaknuto kako se planira uređenje dijela luke te rekonstrukcija Stare škole. Uredit će se nove zelene površine na ulazima u Funtanu te uredit će se tržnica i park na rivi. Uredit će se novi parkirališni prostori i postojeća dječja igrališta. U planu je i izgradnja nove šetnice kroz mjesto, uređenje Rotonde, rekonstrukcija i obnova postojećih ulica i izgradnja novih.

U programu za djecu i mlade, obrazovanje i sport nastavit će se s programom poticajne stanogradnje, uredit će se prostor za mlade u Staroj školi i igralište na Perilima. Provodit će se besplatni edukativni programi, a najavljeno je i postavljanje reflektora na sportskom kompleksu NK Funtane. U planu je otvaranje Ljetnog kampa za djecu te dobivanje statusa „Funtana – općina prijatelj djece“.

Kad je riječ o turizmu, održivom razvoju i novim javnim prostorima uredit će se staza uz šetnicu Funtana – Bijela uvala. Poticat će se razvoj malog i srednjeg poduzetništva, provoditi edukacija poduzetnika, osmišljavati i razvijati nove kulturne i zabavne manifestacije. Uredit će se Poslovna zona Funtana.

Poticat će se zaštita okoliša, poticat će se efikasno korištenje resursa, pružat će se podrška i savjetovanje građanima u postupcima prijave za dobivanje poticaja od državnih fondova i provodit će se edukacija mještana u važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji