Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:42:32) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Bliži se veliki sportski spektakl: Europsko prvenstvo u karateu u Žatiki kreće 19. svibnja

Poreština, 03.05.2021. (08:24)

Sve je bliže veliki sportski događaj koji u Hrvatsku donosi najbolje od europskog karatea, a mjesto radnje je Poreč. Svoje 56. izdanje će Europsko karate prvenstvo za seniore imati u dvorani Žatika od 19. do 23. svibnja, a u sklopu događaja će se odviti i prvenstvo u para-karateu u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom.

Osim što se radi o prvenstvu Europe, to je i posljednji kvalifikacijski turnir na kojem je moguće ostvariti normu za nastup na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojima je, po prvi put u povijesti, karate zastupljen kao sport.

Očekuje se oko 750 natjecatelja iz svih europskih zemalja. Uključujući suce, delegacije, trenere i organizatore, događaj će okupiti oko 1200 sudionika. Iz domaćih redova nastupit će Ivan Kvesić, Anđelo Kvesić, Lucija Lesjak i Ana Lenard, a iz europske konkurencije Rafael Aghayev, Stanislav Horuna, Eleni Chatziliadou i brojni drugi.

Domaćinstvo je originalno trebao imati švedski grad Göteborg, no događaj je otkazan samo šest mjeseci prije organiziranja u studenom 2020. zbog situacije s COVID-19 pandemijom.

Prvenstvo će se u Žatiki održavati bez prisutnosti gledatelja i isključivo za akreditirane osobe, a unatoč kratkom roku za pripremu i organizaciju u ovom specifičnom vremenu, savladani su svi veći organizacijski izazovi i sve se, a osobito na epidemiološkom planu, odvija u skladu s odlukama relevantnih tijela Republike Hrvatske i Istarske županije, priopćili su organizatori i domaćini iz Hrvatskog karate saveza. (dm)

Veliki povratak karatista na glavnu europsku smotru

Čak godinu i pol dana karatisti nisu nastupali na glavnoj europskoj smotri. Posljednje izdanje Europskog prvenstva održano je 2019. godine u španjolskoj Guadalajari, natjecanje u Bakuu 2020. otkazano je zbog pandemije, a iz istog razloga domaćinstvo je otkazao i švedski grad Götenborg, gdje se ovo, 56. izdanje prvenstva, originalno trebalo održati. Unatoč vrlo kratkom roku za organiziranje sportskog događaja ovih razmjera u olimpijskoj godini, Europska karate federacija (EKF) dala je krajem prosinca 2020. povjerenje za domaćinstvo Hrvatskom karate savezu, koji je, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s partnerima, savladao sve veće organizacijske izazove da bi se ovo, za svjetski karate važno natjecanje, ipak održalo.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...