Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (21:26:15) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Obrtnička komora: U tijeku kandidature za priznanja obrtnicima

Gospodarstvo, 02.05.2021. (11:11)
Obrtnički dom u Poreču (arhiva)
Obrtnički dom u Poreču (arhiva)

Do 9. svibnja može se putem porečkog Udruženja obrtnika poslati prijedloge za priznanja istarske Obrtničke komore, koja se tradicionalno dodjeljuju istaknutim i zaslužnim obrtnicima.

-Smatramo da je potrebno istaknuti uzore u radu i ponašanju, te nam je čast nagraditi najbolje obrtnike. Pozivamo vas da razmislite o obrtnicima koji ispunjavaju uvjete nagrade, te da ih kandidirate slanjem popunjenog obrasca na tajnik@uoporec.hr, javljaju iz porečkog Udruženja obrtnika. 

Prijedloge valja predati na obrascu, a predlagatelji ih trebaju potpisati, obrazložiti, i po mogućnosti popratiti dokumentacijom kojom dokazuju i potkrepljuju navode iz svog obrazloženja.

Plaketa Istarske zlatne ruke dodjeljuje se osobi koja je radom i zalaganjem doprinijela razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava, kroz rad u tijelima Komore i jedinstvenog komorskog sustava te koja osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti, solidarnost, marljivost i zajedništvo. Povelja Istarski obrtnik godine dodjeljuje se dugogodišnjem obrtniku sa zapaženim poslovnim rezultatima, koji osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti. Priznanje najboljem majstoru – stručnom učitelju dodjeljuje se za istaknuti rad s naučnicima te doprinos razvoju strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO). Priznanje za uspjeh u naukovanju dodjeljuje se naučniku ili naučnici 3. godine naukovanja koji pohađa strukovno obrazovanje za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), a ističe se radom i zalaganjem. Posebno priznanje dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi koja je pridonijela afirmaciji i promociji obrtništva, dala značajan doprinos na planu obrazovanja za potrebe obrtništva ili se istakla u komorskom radu. Zahvalnica se dodjeljuje pojedincu ili pravnoj osobi koja uspješno surađuje s Komorom ili obrtničkim organizacijama, kao i za doprinos na polju solidarnosti u obrtništvu i humanitarnim aktivnostima. 

Pravilnik o dodjeli priznanja Obrtničke komore Istarske županije dostupan je ovdje. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina