Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:31:06) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Maurizio Zennaro je kandidat za gradonačelnika Poreča građanske inicijative Zajedno-Insieme

Poreština, 09.04.2021. (10:11)
Na jučerašnjoj konferenciji za medije građanske inicijative Zajedno – Insieme Maurizio Zennaro, donedavni nezavisni gradski vijećnik, predstavljen je kao kandidat za gradonačelnika Poreča.

Maurizio Zennaro predstavio je svoj plan u kojem ističe kako želi stati na kraj klijentelizmu, nepotizmu i raznim političkim pogodovanjima koje se posljednjih 30 godina, prema njegovim riječima, provode ne samo u Poreču, već u cijeloj Istri zbog totalitarističkog vladanja IDS-a i njihovih koalicijskih partnera. Između ostaloga želi da se mandat gradonačelnika ograniči na maksimalnih osam godina, odnosno dva mandata. Kao gradonačelnik će zahtijevati da se implementira aplikacija s kojom građani mogu u realnom vremenu pratiti kada, kako i zašto se troše proračunska sredstva.

Druga stvar za koju se građanska inicijativa Zajedno – Insieme zalaže je građanski nadzor u svim trgovačkim poduzećima i tijelima od posebne važnosti za građane.

– Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da su svi nadzorni odbori trgovačkih društava u vlasništvu ili većinskom vlasništvu grada te nadzorni odbori gradskih institucija u stopostotnom sastavu članovi IDS-a i koalicijskih partnera – Bošnjaka, Albanaca i umirovljenika. Neki su članovi IDS-a u sastavu više nadzornih odbora te u povjerenstvima i komisijama koje osniva Grad i djeluju u sustavu gradske uprave, – izjavio je Zennaro.

Na konferenciji su prisustvovali i naši novi i stari kolege iz inicijative poput donedavnog SDP-ov vijećnika Dalibora Jukopile, Diega Fuchsa bivšeg člana Foruma mladih SDP-a te Mirjana Zorić. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore