Po?etna
Srijeda, 14.Travnja 2021 (03:24:24) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Viendel - Digitalni marketing
Valfresco By Valamar

Poreč: Spreman projekt proširenja Doma za starije i nemoćne osobe

Iz Grada Poreča, 07.04.2021. (15:02)

Projekt proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču spreman je za realizaciju, te predstavlja jednu od kapitalnih investicija u narednom razdoblju, poručuju iz Grada Poreča.

- Imamo građevinsku dozvolu te bismo donošenjem plana za to područje i zatvaranjem financijske konstrukcije krenuli u realizaciju , rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Projekt proširenja Doma za starije i nemoćne podrazumijeva povećanje kapaciteta za dodatnih 35 korisnika, odnosno s postojećih 83 na 118. Proširenje obuhvaća dogradnju svih potrebnih prostora: smještajnih kapaciteta, odnosno, kreveta, zajedničkog boravka i prostorija za tehničke namjene, kao i namjenskih prostora koje koristi Centar za pružanje usluga u zajednici – Zdravi grad Poreč.

Podsjetimo, za zonu zdravstvenih objekata u Poreču detaljni plan uređenja izrađen je i donijet 2003. godine. Tijekom provedbe Plana utvrđena je potreba povećanja kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe. Odlukom Gradskog vijeća Grada Poreča, s posljednje sjednice, otvoren je postupak Izmjena i dopuna plana, kojim će se, pored ugrađivanja proširenja Doma za starije osobe, razmotriti i potrebe drugih zdravstvenih i socijalnih ustanova koje su stacionirane na toj lokaciji, te će se razmotriti i pitanje rješavanja problematike prometa. Donošenje Izmjena i dopuna Plana planirano je do kraja 2021. godine.

Uz proširenje Doma za starije i nemoćne osobe, u Gradu Poreču razvijali su se i projekti njege u kući za starije sugrađane, kao i projekt izgradnje dnevnih boravaka i osiguravanje njege za sve starije mještane u porečkim mjesnim odborima. Projekt je Grad Poreč u suradnji s Općinom Kaštelir-Labinci već prijavio na financiranje Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te se prema najavi Ministarstva odluka o potencijalnom financiranju projekta očekuje nakon 31. ožujka. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore