Po?etna
Srijeda, 14.Travnja 2021 (04:13:21) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Valfresco By Valamar

I Zuckerbergov broj telefona među podacima ukradenima Facebooku

Zanimljivosti, 05.04.2021. (10:18)
(Izvor:Bug Online)Link
Pixabay
Pixabay

Ogromna baza s privatnim podacima 533 milijuna korisnika Facebooka ovoga je vikenda otkrivena na webu, gdje joj se može pristupiti slobodno i besplatno – čineći je idealnim izvorištem podataka za kojekakve hakere, prevarante ili druge zlonamjerne osobe. Među svim ovim podacima ukradeni su i oni koji se odnose na korisničke račune gotovo 660 tisuća korisnika ove društvene mreže iz Hrvatske, ali i njezinog prvog čovjeka – Marka Zuckerberga.

Portal Bleeping Computer vršljao je po ukradenim podacima i objavio neke zanimljive podatke. Doznajemo tako da je točan broj kompromitiranih korisničkih računa 533.313.128, a među njima gotovo svaki od zapisa sadrži broj mobitela korisnika, njihov jedinstveni Facebook ID, ime te spol. Među njima se tako našao i Mark Zuckerberg, kao i još dvojica ranih suosnivača kompanije, Chris Hughes i Dustin Moskovitz – čiji su brojevi mobitela dostupni u bazi.

2,5 milijuna mailova

U manjem broju slučajeva među ukradenim su podacima prisutni i lokacijski podaci, podaci o vezama, zanimanjima i datumi rođenja, dok je u oko 2,5 milijuna slučajeva "procurila" i e-mail adresa korisnika.

Portal Have I Been Pwned? koji prikuplja kompromitirane e-mail adrese i omogućava korisnicima da provjere nalazi li se i njihova među njima kaže kako je oko 65% podataka iz ove baze kod njih već bilo zabilježeno. Oko 2,5 milijuna novih adresa dodali su sada u svoj sustav, pa na ovom mjestu možete provjeriti tiče li se i vas najnovije curenje podataka s Facebooka.

I Facebooka su se u međuvremenu prvi puta službeno oglasili po ovom pitanju. Putem glasnogovornika su za medije poručili da se "o ovom slučaju već izvještavalo 2019. godine", te da su oni u kolovozu te godine pronašli sigurnosni problem i zakrpali ga. Samim time potvrdili su da su im podaci o preko pola milijarde korisnika bili ukradeni prije gotovo dvije godine.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6