Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (05:32:33) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Vrsar među 24 grada u kojima je dostupna 5G mreža

Tehnologija/znanost, 09.03.2021. (11:34)

5G mreža Hrvatskog Telekoma od danas je komercijalno dostupna u 24 grada u Hrvatskoj, uključujući Vrsar, Čakovec, Kutinu, Makarsku, Novsuj, Opatiju, Trogir, Zaprešić te Borovo te će pokriti 1,3 milijuna stanovnika.

Ova tehnologija omogućuje tri stvari: brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, poput zdravstva, energetike, obrazovanja, prometa, proizvodnje, javnog sektora i poljoprivrede.

–S tehnološke strane 2020. je bila godina rađanja 5G mreže u Hrvatskoj . U 2021. smo u četiri mjeseca omogućili 5G u 24 grada, a na ovome nećemo stati jer su suvremene telekomunikacijske mreže - 5G i optika nužni za uspješnu budućnost, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, a više informacija dostupno je na linku. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji