Početna
Ponedjeljak, 8.Ožujka 2021 (10:31:36) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Kako postati najbolja verzija sebe?

Otvorenje izložbe Fragmentacije 3 u HUIU galeriji

Kultura, 23.02.2021. (09:46)
Izložba "Fragmentacije 3" slikarice Ljiljane Barković otvorit će se u četvrtak u 19 sati u pulskoj HUIU galeriji.

Serija radova iz ciklusa Fragmentacije 3 propituju odnos klasičnog pristupa slikarskom djelu - slici u doba digitalizacije, fragmentiranih slika, te društva koje ima tendenciju urušavanja i ponovnog sastavljanja tradicionalnih vrijednosti.

Težište izložbe je na objektima (slikoobjekti) u kojima se umjetnica bavi slikom unutar slike u objektu. Ciklus radova "Slika u slici" temelji se na dijaloškim postupcima: transparentne i pune slikarske kompozicije, slike i slike, objekta i slike, te odnosima obojanih fragmenata unutar slike. Opus se nadograđuje na ciklus " Fragmentacije".

Ljiljana Barković Ljiljana Barković diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani 2008. godine i stekla naziv akademska slikarica.

U HDLU Rijeke primljena 2012., u HDLU Istre 2015., a u HDLU (HR) 2018. godine. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2015. zaposlena kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Asistentica je na slikarskim kolegijima.Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč