Početna
Ponedjeljak, 8.Ožujka 2021 (10:06:55) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Kako postati najbolja verzija sebe?

U tijeku građevinski radovi na Palači Sinčić

Poreština, 22.02.2021. (14:50)
Ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić, kustos Gaetano Benčić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišli su gradilište
Ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić, kustos Gaetano Benčić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišli su gradilište

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić, kustos Gaetano Benčić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišli su gradilište na kompleksu Palače Sinčić, gdje traju građevinski radovi.

Ravnateljica muzeja rekla je da se trenutno obnavljaju međukatne konstrukcije barokne palače Sinčić. -To nas posebno veseli, jer ćemo kroz ovu fazu ponovno dobiti svoje salone. Obnovili smo ih, ojačali čeličnim gredama te ćemo polako moći početi koristiti unutarnje prostore naše palače, rekla je Uljančić, izrazivši nadu da će turističku sezonu ustanova dočekati s dijelom muzeja u funkciji.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo nastavkom radova i rekao da je projekt obnove Zavičajnog muzeja Poreštine gotov, sa svim potrebnim dozvolama i suglasnostima.

Čeka se otvaranje EU natječaja, kako bi projekt potpune obnove muzeja mogao biti prijavljen na sufinanciranje.

-Drago mi je da nas je financijski podržala Regija Veneto, kao i činjenica da su u projekt obnove, uz stručni tim iz našeg muzeja, uključene i druge lokalne snage, zaključio je Peršurić.

Grad Poreč radove financira sa 400 tisuća kuna, a talijanska Regija Veneto sa 100 tisuća. Radove izvodi Kapitel d.o.o. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6