Po?etna
Petak, 28.Siječnja 2022 (23:50:28) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Kaštelir: Prof. Gramper Paškval otkrio cjepivo protiv koronavirusa

Zabava, 09.02.2021. (08:59)

Prof. dr. sc. Gramper Paškval, dr. med., sa svojim timom znanstvenika, nakon godine dana istraživanja, uspio je proizvesti prvo hrvatsko cjepivo za korona virus. Istraživanje je krenulo prošle godine odmah nakon Seli Gramperi karnevala, kada su u Hrvatsku stigle prve molekule virusa Covid-19.

To je prvo cjepivo razvijeno na području naše države, a prema riječima prof. Grampera, to je prvo svjetsko cjepivo koje u sebi ima isključivo prirodne sastojke proizvedene na području općine Seli Gramperi.

Rezervacija termina za cijepljenje već je moguća u ambulanti prof. Grampera, koja se nalazi u čekaonici na Placu u Kašteliru. Prof. Gramper obećao je da problema oko distribucije cjepiva neće biti te da cjepiva ima dovoljno za sve mještane općine Seli Gramperi, ali i šire.

Nažalost, za sada nismo mogli dobiti više informacija, jer je cjepivo u fazi zaštite i registracije, pa se prof. Gramper boji da mu neka velika farmaceutska industrija ne bi ukrala recept i krenula u masovnu proizvodnju.

Zbog toga će biti organizirana konferencija stožera civilne zaštite općine Seli Gramperi, u utorak 16. veljače, kada će otkriti sve detalje vezane uz cjepivo.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji