Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:14:01) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Želite prestati pušiti u 3 dana?

Poreč: Uspješno održano još jedno Međužupanijsko stručno vijeće ekonomista

SŠ Mate Balote Poreč, 30.01.2021. (09:02)

U srednjoj školi Mate Balote Poreč, u online okruženju, održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća obrazovnog sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije, podsektora ekonomije iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije. Skupu je prisustvovalo 60-tak nastavnika ekonomske skupine predmeta, a privukao je i veliku pozornost i zainteresiranost nastavnika iz ostalih županija.

Susret su otvorili ravnatelj srednje škole Mate Balote Poreč Krešimir Bronić te voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća, ujedno i nastavnica ekonomske skupine predmeta u srednjoj školi Mate Balote Poreč, dr.sc. Katarina Justić. U radu je sudjelovala i nova viša savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Vedrana Šimunić Rod.

Predstavljena je tema Marketing u doba Corone - nova pravila igre predavačice Irine Lovrić, stručnjakinje za strateški i emocionalni marketing Pepper Brand & Media. S obzirom na to da je COVID doba utjecalo na obrazovanje, ali i na živote svih nas, imalo je i snažan utjecaj na tržište i ravnotežu ponude i potražnje. U cilju edukacije nastavnika ekonomske skupine predmeta, Irina Lovrić je usporedila tradicionalni marketinški pristup (Marketing prije Corone) s novim potrebama potrošača te dala odgovor kako na njih odgovoriti. Predstavila je primjere dobre prakse, dobitnike i gubitnike u doba COVID-a te opisala „recepte“ koji su vrlo uspješno provedeni od strane hrvatskih i stranih proizvođača i marketinških agencija.

Profesor mentor iz Srednje škole Mate Blažina Labin, Daniel Mohorović, dipl.oec. predstavio je zanimljivo predavanje o posve novom pristupu u postavljanju ekonomskih pitanja na satu ekonomskih predmeta – kvizika.

dr.sc. Katarina Justić, profesor mentor iz Srednje škole Mate Balote Poreč, predstavila je aktualnu tematiku vrednovanja odgojno-obrazovnih ishoda te pokazala način vrednovanja na primjeru nastavnog predmeta Osnove računovodstva te time s polaznicima edukacije podijelila primjer dobre prakse.

Sljedeći skup Međužupanijskog stručnog vijeća planiran je za svibanj 2021. godine. (mp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore