Početna
Četvrtak, 4.Ožujka 2021 (14:33:32) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
AutoWill Opel Crossland

Grad Poreč i Usluga Poreč Sisku uručili komunalna vozila za pomoć u prikupljanju otpada nakon potresa

Hrvatska, 27.01.2021. (08:37)

U akciju prikupljanja otpada na potresom pogođenim područjima su se, na inicijativu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uključila i komunalna poduzeća iz raznih krajeva Hrvatske koja će opremom i radnom snagom pomoći svojim kolegama u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tako je jučer gradonačelnik Poreča Loris Peršurić direktorici tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak Katarini Luketić uručio komunalna vozila koja će pomoći u svakodnevnom radu u teškim uvjetima izazvanim potresom. „Mi smo u Poreču dobro ekipirani jer smo, s obzirom na turističku sezonu, osam do devet mjeseci morali poslovati u većem obimu. Međutim zbog koronavirusa smanjen nam je priljev gostiju te smo u mogućnosti dio opreme privremeno posuditi komunalnim društvima kojima je takva pomoć sad dobrodošla.

-Sisku smo na privremeno korištenje ustupili dva kamiona s podizačem, četiri kontejnera i četiri djelatnika, koji će im biti na raspolaganju minimalno dva mjeseca, a po potrebi i dulje, rekao je porečki gradonačelnik prilikom simboličnog uručenja vozila, kojem su prisustvovali i direktor Fonda Siniša Kukić te sisačka gradonačelnica Katarina Ikić Baniček.

Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Fonda rekla je da su im se javila i druga komunalna poduzeća sa željom da pomognu što brže sanirati štetu na ovom području.

-Komunalnu opremu su već ustupila komunalna poduzeća iz Zagreba, Osijeka, Koprivnice i Čazme, a danas sam se čula i s direktorima komunalnih tvrtki iz Zadra i Dubrovnika koji će također poslati opremu i radnike. U akciju su se uključili i proizvođači te dobavljači komunalne opreme koji su stavili na raspolaganje određen dio opreme koja je u njihovom asortimanu, rekla je načelnica Čilić te pohvalila iskazanu solidarnost koja će Sisku, Petrinji i Glini i njihovim okolnim područjima biti od velike pomoći. Pozvala je i ostala komunalna društva da se u čim većem broju pridruže ovoj akciji. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina