Početna
Četvrtak, 4.Ožujka 2021 (13:32:32) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
AutoWill Opel Crossland

Porečka policija istražuje slučaj prijevare u trgovini kriptovalutama te poziva građane na oprez

Crna kronika, 26.01.2021. (11:49)
Pixabay
Pixabay

Porečka policija istražuje slučaj računalne prijevare nakon što je 36-godišnjakinja prijavila da je prilikom trgovine kriptovalutama prevarena i oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kako javlja PU istarska, 36-godišnjakinja je lani stupila u kontakt s osobom koja joj se predstavila kao posrednik na platformi za trgovinu kriptovalutama te je u dogovoru s tom osobom odlučila kreirati korisnički račun na jednom portalu kako bi kupila kriptovalutu za daljnje trgovanje. Kako nije znala sama kreirati račun, počinitelj joj je ponudio pomoć i preuzeo upravljanje njenim računalom, pri čemu mu je ustupila svoje korisničko ime i lozinku. S tim je podacima bez njenog znanja pristupio računu, položenim novcem kupio kriptovalutu i poslao je na nepoznati digitalni novčanik. Do ovog ju je mjeseca, dalje navode, držao u zabludi da trguje kriptovalutama u njenu korist, a zatim joj je javio da je izgubila ulaganje od više tisuća kuna zbog lošeg stanja burze. Tada je posumnjala da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.

Policija poziva građane na dodatan oprez te upozorava da se dobro informiraju o investicijskim prijevarama. Dodatne informacije dostupne su putem informativnog letka. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...