Početna
Četvrtak, 4.Ožujka 2021 (14:30:51) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Kako postati najbolja verzija sebe?
AutoWill Opel Crossland

Poreč: Uređene fasade zgrada u Parku Olge Ban

Iz Grada Poreča, 26.01.2021. (09:54)

Krajem 2020. godine dovršena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u porečkom Parku Olge Ban, stoji u priopćenju Grada.

Radovi su uključivali čišćenje nečistoća i struganje stare žbuke, te sanaciju većih oštećenja te sanaciju završnog pročelja. Obnovljeni su vijenci i podnožje – sokl zgrada.

Odlukom suvlasnika zgrade odabrani izvoditelj radova bila je porečka tvrtka Univers Servis Poreč. Sanacija i obnova izvodila se od listopada do prosinca 2020. godine, a sukladno odobrenim sredstvima, pribavljenim odobrenjima i ugovaranjem izvođača, obnova fasada u porečkom centru nastavit će se i u budućnosti, poručuju iz Grada.

Podsjetimo, Grad Poreč od 2015. godine raspisuje godišnji natječaj Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča, kojim se iz sredstava tzv. spomeničke rente sufinancira obnova pročelja, krovova i vanjske stolarije, te sanacija konstruktivnih dijelova na zgradama na području kulturno – povijesne urbanističke cjeline grada Poreča – starogradskoj jezgri i užem centru. Obnovljena zgrada ostvarila je bespovratnu subvenciju u ukupnom iznosu od 141.148,80 kuna. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom