Početna
Nedjelja, 24.Siječnja 2021 (01:03:16) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Grad podjelio 155 potpora: Broj novorođenčadi u Poreču narastao za osam posto

Iz Grada Poreča, 12.01.2021. (10:04)
Foto: Otvorenje škole u Žbandaju
Foto: Otvorenje škole u Žbandaju

Grad Poreč je u 2020. godini podijelio 155 potpora za novorođenčad, čak osam posto više nego u godini prije, za što je iz gradskog proračuna isplaćeno 232.500 kuna, odnosno 1.500 kuna po djetetu, stoji u priopćenju Grada.

Iako još nisu poznati službeni podaci o točnom broju novorođene djece na području Poreča u 2019 godini, već i sami podaci o isplaćenim potporama govore da je lani rođeno 12 djece više nego u godini prije.

Upravo je u tijeku gradnja već trećeg vrtića i jaslica u protekle tri godine – nakon što su otvorene nove osnovne škole u Žbandaju i na Finidi, nekadašnja školska zgrada u Velom Maju prenamijenjena je u nove jaslice, dok su EU sredstvima u zgradi nekadašnjeg društvenog doma u Dračevcu uređene jaslice i vrtić.

–Novim vrtićem u Žbandaju nastavlja se dobra praksa da se predškolske ustanove otvaraju u manjim mjestima blizu domova mladih obitelji. Vrtić u Žbandaju bit će područni odjel Dječjeg vrtića „Radost“ iz Poreča, a moći će primiti ukupno 64 djece od rane do predškolske dobi. Mališani će u ovaj vrtić moći krenuti već u rujnu ove godine, čime će se zadovoljiti potrebe roditelja, budući da prilikom upisa u vrtiće puno zahtjeva roditelja dolazi baš s ovog područja, poručuju iz Grada.

Osim toga i zgrada dječjeg vrtića „Radost 2“ u Poreču prijavljena je na Javni poziv za financiranje izrade projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti, te je ostvareno pravo na stopostotno financiranje izrade projektne dokumentacije.

–Naši najmlađi su nam svakako prioritet. Na primjer, u samo jednu godinu broj upisane djece u vrtićima veći je za njih 50. U osnovnim smo školama ima više od 1300 školaraca, a prije samo par godina bilo ih je 1100. U tekuću školsku godinu u porečke osnovne škole upisano je 182 prvašića, što je najveći broj u proteklih pet godina, istiće porečki gradonačelnik Loris Peršurić.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra