Početna
Subota, 23.Siječnja 2021 (12:15:51) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Priveden i zatvoren zbog uznemiravanja javnosti: Objavljivao i širio lažna predviđanja potresa

Crna kronika, 01.01.2021. (10:02)
Pixabay, ilustracija
Pixabay, ilustracija

Policajci u Vrbovskom i pripadnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Utvrđeno je da je osumnjičeni od 28. prosinca do jučer putem društvenih mreža uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima. Objavljivao je kad će se naredne godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja.

Osumnjičenom su privremeno oduzeta računala, kamera, mobitel i druga oprema, a po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja te time ponovnog uznemiravanja javnosti.

Osumnjičeni je jučer u žurnom postupku doveden na nadležni općinski sud gdje mu je određena mjera zadržavanja, nakon čega je predan u Zatvor u Rijeci. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...