Početna
Četvrtak, 21.Siječnja 2021 (17:52:11) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Umag: Lino Červar primio nagradu Grada za životno djelo

Sport, 31.12.2020. (12:07)
Llino Červar (foto: Umag.hr)
Llino Červar (foto: Umag.hr)

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg danas su u umaškoj Gradskoj upravi Lini Červaru svečano uručili nagradu za životno djelo za postignuća u sportu.

Najuspješniji i najtrofejniji hrvatski rukometni izbornik Červar mušku je reprezentaciju doveo do zlata na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine te do srebra na Svjetskim prvenstvu u Tunisu 2005. i u Hrvatskoj 2009. godine. Osim toga, reprezentacija je s njim na klupi bila srebrna i na Europskim prvenstvima u Norveškoj 2008. i Austriji 2010. godine te na Europskom prvenstvu koje se ranije ove godine igralo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Pod njegovim vodstvom osvojili su i tri medalje na Mediteranskim igrama, uključujući zlato u Tarragoni 2018. godine.

Kako navode iz Grada Umaga, Červar je kroz cijelu profesionalnu karijeru s ponosom isticao pripadnost Umagu, time promovirajući grad u kojem je započeo svoj profesionalni put, a svojim je umijećem i ostvarenim uspjesima u sportu oduvijek bio ponos Umaga i Umažana. Izbornik se trenutno nalazi u Poreču na pripremama reprezentacije za Svjetsko prvenstvo na kojem mu sugrađani žele puno uspjeha. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6